86 milli sporcuya öğretmenlik yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

86 milli sporcuya öğretmenlik yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2019 09:43

MEB, beden eğitimi alanında öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla milli sporcular içerisinden 86 kontenjana sözleşmeli aday öğretmen yapılmak üzere 7-11 Mayıs'ta başvuruları alacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), beden eğitimi alanında öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla 86 milli sporcuyu sözleşmeli aday öğretmen olarak alacak.
Bakanlık, 86 sözleşmeli beden eğitimi aday öğretmen kontenjanı için milli sporcular, 11 Mayıs tarihine kadar başvuruda bulunacak.
ATAMA TARİHİ SONRA AÇIKLANACAK
Başvurular 13-19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme doğrultusunda başvurularla ilgili onay/ret işlem sonuçları sistem üzerinden 20 Mayıs’ta ilan edilecek. Başvurusu reddedilenler için yeniden başvuru işlemleri 21 Mayıs’ta alınacak. Bu başvurular da 22-23 Mayıs’ta değerlendirilip, sonuçları 24 Mayıs’ta duyurulacak. İl milli eğitim müdürlüklerinin onay ve ret işlemleri, 27-31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Atama tarihi ise ileri bir zamanda açıklanacak.
Başvurular, ‘http://personel.meb.gov.tr’ adresindeki ‘milli sporcuların ataması’ linkinden elektronik başvuru formu doldurularak belirlenen süreler içerisinde yapılacak. Adaylar, beden eğitimi alanında ilan edilen eğitim kurumları arasından 20 eğitim kurumuna kadar tercihte bulunabilecek.
Öğretmenlik için başvuru şartları şöyle:
* Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları (Universiade), Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunları’nda bireysel veya takım halinde yarışmalarda ilk üç dereceye girenler,
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler veya ümitler kategorilerinde Dünya veya Avrupa şampiyon olanlar,
* Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi’nce yapılan Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler,
* Belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez Türkiye’yi temsil ederek milli sporcu belgesi alanlar.
 

Haberin Devamı

DUYURU İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM İÇİN TIKLAYIN
MİLLİ SPORCULARIN ATAMALARINDA ESAS ALINACAK ÖNCELİK SIRALAMASI TABLOSU İÇİN TIKLAYIN
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!