Milli sporcular için tercih başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Milli sporcular için tercih başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 12:38

YKS Milli Sporcu yerleştirme işlemleri için tercihler alınmaya başlandı. Adaylar tercihlerini, 9 Ekim saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzuna göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adayların spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemlerini 2-9 Ekim tarihleri arasında alacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak.

Başvuruları kabul edilen adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin; ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak. Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek.

2020-YKS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!