Milli Eğitim Müdürü sınıfta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Müdürü sınıfta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 17:53

Yaklaşık 82 bin öğrenci karne almaya hazırlanırken, Milli Eğitim Müdürü için de karne hazırlandı.

Haberin Devamı

Bitlis ve ilçelerinde eğitim- öğretim gören yaklaşık 82 bin öğrenci karne almaya hazırlanırken, Eğitim-Sen Şubesi tarafından Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç'a da karne verildi. Karneye göre Tulmaç sınıfta kaldı. Eğitim- Sen Şube Başkanı Abdulgani Cayhan, “Bitlis'te siyaseti kullanarak istediği noktalara istediği kişileri haksız bir şekilde atıyor. Bütün bunlara şahit olan Vali Mevlüt Atbaş ise tüm bu yaşananlara duyarsız kalmıştır. Bu nedenle karnede adı geçen öğrencinin velisi bile yok. Çünkü kimse Milli Eğitim Müdürü'ne sahip çıkmıyor” dedi.

Eğitim- öğretim yılının sonunda Bitlis Eğitim- Sen Şubesi binasında basın toplantısı düzenleyerek Bitlis Milli Eğitim Müdürü Tulmaç için hazırladığı karneyi basın mensuplarına gösterdi. Eğitim- Sen Bitlis Şube Başkanı Cayhan, Milli Eğitim Müdürü Tulmaç'ın başarısız bir yıl geçirdiğini söyledi. Cayhan, “Bir yıldır burada görev yapmasına rağmen eğitim adına ilde hiçbir gayret göstermemiştir. Sadece kendi kişisel egosunu tatmin etmek için uğraşmıştır. Bitlis ve çevresinde yapılan öğretmen atamalarında bile taraf olmuş, hak eden öğretmenleri değil de istediği kişileri, istediği yerlere atamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan web sitesinde, Bitlis ve çevresindeki okullarını tüm sorunların çözüldüğünün iddia edildiğini, ancak okullara gidildiğinde hiçbir eksikliğin giderilmediğini savunan Cayhan bunların sadece sanal çözümler olduğunu söyledi. Ceylan, şöyle devam etti:
“Karnede görüldüğü gibi Milli Eğitim Müdürü'nün çoğu dersi sıfır. Bunun altında rakam yok. Yoksa onu verecektik. Ya sorunları çözer ya da görevinden ayrılır. Bitlis'te siyaseti kullanarak istediği noktalara istediği kişileri haksız bir şekilde atıyor. Bütün bunlara şahit olan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş ise tüm bu yaşananlara duyarsız kalmıştır. Bu nedenle karnede adı geçen öğrencinin velisi bile yok.”
Hazırlanan karnede Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, hayat bilgisi ve Türkçe derslerinden 1 alırken, insan hakları ve demokrasi, okulların ihtiyaçlarını karşılama, çalışanlarla iletişimi, personel açıklarını kapatma, eğitimin diğer paydaşları ile diyalogu, köy okulları sorunlarını çözme ve sosyal etkinlikler derslerinden sıfır aldı. Tulmaç'a, siyasi kadrolaşma, eğitim sorunlarını sanal alemde çözme, beden eğitimi- yüzme, müzik, yandaş bağlama, çalışanlar arasında ayırım yapma, şiddete eğilim ve eğitime siyaseti bulaştırma ve ideolojik yaklaşma derslerinde de pekiyi notu verildi. Sonuç bölümüne ise ‘Sınıf tekrarı’ yazılan karnede ‘Çok çalışması gerek çok’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!