Mide bulantısı ve kusma korona belirtisi midir?

Güncelleme Tarihi:

Mide bulantısı ve kusma korona belirtisi midir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:14

Günümüzün en tehlikeli hastalıklarının başında herkesin bildiği gibi koronavirüs gelmektedir. Bu virüs oldukça tehlikeli olmakla birlikte birçok kişinin de doğrudan ölümüne neden olmaktadır. Koranaya yakalanan kişilerde çeşitli belirtiler olduğu bilinmektedir. Bazı belirtiler çok sık görülürken bazıları ise daha seyrek görülür. Mide bulantısı ve kusma korona belirtisi midir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Koronavirüs olan kişilerin öncelikle sakin kalıp gereken önlemleri alması gerekmektedir. Bunu yaparken hızlı olmakta fayda vardır. Çünkü koronavirüs yüzünden solunum problemleri çok sık yaşanmaktadır. Tabi korona belirtileri grip ve benzeri hastalıklarla aynı olabilir. Bundan dolayı korona olup olmadığınızı iyi bir şekilde anlamak çok önemlidir.

Korona Nedir?

Korona, koronavirüs veya covid-19 olarak bilinen son derece ölümcül bir hastalıktır. Özellikle çeşitli hastalığı bulunan ve yaşı ilerlemiş olan kişilerde çok olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu virüs ilk kez 2019 sonlarında başlamış ve 2020 gibi tüm dünyaya yayılmıştır. Çin'in Wuhan kentinde başlayan bu ölümcül virüs birçok kişinin hayatını kabusa çevirmiştir. Milyonlarca insan bu virüsten yoğun olarak etkilenmiştir.

Haberin Devamı

Mide Bulantısı ve Kusma Korona Belirtisi midir?

Koronaya yakalanan kişiler en kısa sürede tedaviye başlamaktadırlar. Durumu ağır olan kişiler hastanede yoğun bakıma alınırken durumu hafif olan kişiler ise ev ortamında hastalığın bitmesini beklemektedirler. Bunun için koronanın belirtilerini iyi bilmek gerekir.

Koronanın oldukça çok belirtisi bulunmaktadır. Ancak grip gibi hastalıklarında belirtileri koronaya benzerlik göstermektedir. Özellikle boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, ateş ve solunum güçlüğü korona olanlarda sıklıkla görülmektedir. Bu belirtiler yaygın olarak görülen korona belirtileri olarak dikkat çekmektedir. Fakat korona olan bazı kişilerde farklı belirtilerde görülebilmektedir.

Çok yaygın olmasada bazı kişilerde görülen korona belirtileri;

- Mide bulantısı veya kusma,

- İştahsızlık,

- Burunda sürekli akıntı,

- Ağır solunum yetmezliği,

- Böbrek yetmezliği

- Kas ve eklemde meydana gelen ağrılar.

Görüldüğü üzere mide bulantısı ve kusma korona belirtileri arasındadır. Ancak bu belirtiler herkeste görülmeyebilir. Yani sadece boğaz ağrısı ve solunum güçlüğü çeken bir kişide korona olabilir. Ya da mide bulantısı olup iştahsızlık yaşayan bir kişide korona olabilir. Bundan dolayı koronanın belirtileri kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

Mide bulantısı ve kusma problemleri korona belirtileri arasında yer almaktadır. Fakat midesi bulanan veya kusma sorunu yaşayan herkes korona değildir. Bunun için test yapılarak korona olup olunmadığının tespit edilmesi gerekir. Bu testi yaptırmak için korona olduğunuzdan şüphe etmeniz lazımdır. Yapılan test pozitif çıkarsa eğer koronaya karşı gerekli olan tedbirler derhal alınmalıdır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!