MEV ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında protokol   

Güncelleme Tarihi:

MEV ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında protokol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 14:45

Milli Eğitim Vakfı (MEV) ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında, vakıf okullarındaki öğrencilerin Kanada'da eğitim görmesini sağlayacak protokol imzalandı.

Haberin Devamı

MEV Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, eğitim protokolünün, öğrencilerin yabancı dil öğrenmesini desteklemek ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaşıtları ile paylaşım içinde olmalarını sağlamak amacıyla imzalandığını söyledi.

Protokol ile öğrencilerin aylık ve yıllık değişim programlarıyla Kanada'da eğitim görebileceğini bildiren Özçukurlu, bu öğrencilerin lisans eğitimlerine de Kanada üniversitelerinde devam edebileceğini anlattı.

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes de protokolün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kanada Nova Scotia Bölgesi Uluslararası Öğrenci Program Direktörü Martine Andriaensen ise eğitim protokolü sayesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kanada Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile MEV okullarındaki ortaokul ve lise öğrencileri, Kanada'nın Nova Scotia bölgesindeki öğrenci değişim programlarına katılabilecek ve lisans eğitimlerine de Kanada'da devam edebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!