Meslek liselilere yenilenebilir enerji eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Meslek liselilere yenilenebilir enerji eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 11:36

Giderek arttan çevre sorunlarına ve rüzgâr santrallerindeki yetersiz iş gücüne çare bulmak amacıyla üniversitelerde yenilenebilir enerji eğitimleri veriliyor. Düzenlenen pilot projede meslek lisesi öğrencileri, yenilenebilir enerji üretimi ve sorunları hakkında ücretsiz mesleki eğitime alındı.

Haberin Devamı

İşsizliğe ve yenilenebilir enerji alanındaki eleman yetersizliğine cevap aramak için yeni bir proje başlatıldı. Gediz Üniversitesi ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) işbirliğiyle hayata geçen ‘Rüzgar Çocuklar İşbaşı Yapıyor’ adlı proje İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından da destekleniyor.

Pilot projenin ilk aşaması Kınık’ta gerçekleşti. Kınık Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, Gediz Üniversitesi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi’ndeki yenilenebilir enerji laboratuvarında ücretsiz eğitim aldılar. Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimde, öğrenciler rüzgar santrallerinin bakımını ve yaşanabilecek sorunlar karşısında nasıl müdahale edeceklerini hakkında bilgilendirildi. Kursun sonunda bu alanlarda onlara çalışma izni veren sertifikalarını aldılar. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, çalışmayla ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Enerjide yükselen değer yenilenebilir santraller. Ülkemizin hemen her yerinde peş peşe yeni yatırımlara imza atılıyor, özellikle de Ege bu alanda öne çıkıyor. İzmir, Çanakkale, Manisa ve Balıkesir başta olmak üzere bölgenin pek çok yerinde rüzgar türbinleri kuruluyor. Rüzgarın dışında güneşten de yararlanılması, Ege’nin yanı sıra İç Anadolu ve Akdeniz’de bu yönde yatırımlar yapılması bekleniyor. Enerjide dışa bağımlılığı azaltan, çevreci ve temiz kaynakların ekonomiye kazandırılmasını sağlayan bu tesislerde yetişmiş işgücü sıkıntısının giderilmesine katkı sağladığımız için mutluyuz. Bu santrallerin montajında ve bakımında çalışacak ara eleman yetiştirmeye devam etmeyi hedefliyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!