Meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi?

Güncelleme Tarihi:

Meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:06

Gebelik belirtileri sayesinde hamile olduğunu anlamak mümkündür. Bununla beraber gebeliğin en mühim semptomlarından birisi de meme ucu hassasiyeti olarak bilinir. Gebelik döneminde meme ucu hassasiyeti ve büyüme en fazla rastlanan gebelik semptomları arasında yer almaktadır. Peki, meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Gebelikte; kadınların vücudundaki progesteron ve östrojen hormonları değişime uğrar. Bu hormonlar; memeleri emzirmeye hazırlama konusunda mühim bir rol oynar. Yaşanacak olan pek çok değişiklikten de sorumludur. Gebelikte meme üzerinde farklılıklar meydana gelmesi normaldir. Östrojen; meme kanalı hücrelerini uyarıp, diğer bir hormon olarak bilinen prolaktin salgılanmasını sağlamaktadır. Bununla beraber bu hormon memelerin büyüyerek, süt üretimini uyarmaktadır. Progesteron, meme bezlerinde süt üretmekte olan hücrelerin büyümesine yardımcı olur.

Meme Ucu Hassasiyeti Hamilelik Belirtisi mi?

Son dönemlerde birçok birey açısından araştırılan soruların başında meme ucu hassasiyetinin neden olduğudur. Bunun yanı sıra bu sorunun cevabı araştırılmadan önce meme ucu hassasiyetinin, adet durumlarının belirtisi olabildiği de belirtilmektedir. Adet periyodu; genel olarak spermlerle karşı karşıya gelmeyen yumurta hücrelerinin vücuttan atılması olarak bilinir.

Haberin Devamı

Bu konu aslında; bebek oluşmasında hazırlık durumu olduğundan birçok kişi açısından meme ucu hassasiyeti, adetin semptomları olarak bilinmektedir. Bilhassa son zamanlarda yapılan incelemelere göre her 10 kadından 5'i, her ay sürekli şekilde meme ucu hassasiyeti durumunu yaşayabilmektedirler. Kimi durumlar da bu durum, gebelik belirtisi de olabilmektedir.

Meme ucunda oluşan büyüme ve hassasiyet, gebeliğin en belirgin özellikleri içerisinde yer almaktadır. Kişiler özellikle de gebelik durumunu, adet durumu ile karıştırmaktadır. Bununla beraber meme ucu hassasiyeti; oluşan başka hastalıklardan ya da yaralanmalardan ötürü de olabilmektedir. Meme ucu hassasiyeti yaşayan ve gebelik sürecinde olmak isteyen kadınların, gebe olma ihtimali yüksektir.

Gebelik Belirtileri Arasında Meme Ucu Hassasiyeti Bulunuyor mu?

Pek çok kadın adına meme uçları, gebeliğin ilk haftalarında çok hassastır. Bununla beraber dokunmaya karşı bile çok hassas olabilmektedir. Gebeliğin ilk haftalarında meme ucu hassasiyeti yaşayan kadınlar; sutyen giyerken, duş sonrası kurulanırken dahi acı çekebilir. Fakat bunun yanı sıra aşırı meme ucu hassasiyeti çeken kadınların bu semptomu, birkaç hafta içerisinde geçmektedir.

Haberin Devamı

İlk üç aylık dönemin ilerlemesi ile beraber hassasiyet dışında ağırlık veya dolgunluk fark etmek mümkündür. Kimi kadınlar; ilk trimesterde memenin kahverengi alanlarında ve meme uçlarında karıncalanma hissini yaşayabilmektedir. Gebelik belirtileri içerisinde meme ucu hassasiyetinin bulunduğunu belirtmek mümkündür. Ancak meme ucu hassasiyeti sadece gebeliğin belirtisi de olmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!