Güncelleme Tarihi:
MEB’in resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında “Bütün mutlu, başarılı ve insanlığa faydalı yetişkinler; bir zamanlar hayallerinin peşinde koşan, umudunu diri tutan, ilgi ve yeteneklerine en uygun hedefi seçen, bu uğurda çalışan, merak eden, araştıran, her defasında yeniden deneyen çocukların büyümüş ve yol almış hâli. Umudunuz, hayalleriniz, çabanız çok; bahtınız açık olsun” denildi. Paylaşımda ayrıca sınav öncesinde ve sırasında yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyeler verildi.
STRESİNİZİ KONTROL EDİN
Sınav öncesi için sıralanan tavsiyeler şöyle:
“Sınav için göstermiş olduğunuz çabayı hatırlayarak motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz. Kendinizi iyi hissettirecek kişilerle vakit geçirebilirsiniz. Sınav öncesi uyku ve beslenme düzeninizi iyi planlamanız ve bedensel olarak kendinizi yormamanız, sınavınızın iyi geçmesine yardımcı olacaktır. Stres kontrolü, size sınavda güç sağlayacak. Sınav sonrasına yönelik olumlu düşünceler bu stresi yönetmenizde size yardımcı olur. Sınav günü ulaşım süresini ve güzergâhını planlayabilmek için sınava gireceğiniz okulu son güne bırakmadan gidip görün. Sınavda yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları (giriş belgesi, kimlik, kalem, silgi gibi) daha önceden hazırlamanız size kolaylık sağlayacak.”
SÜREYİ ETKİLİ KULLANIN
sınav anında soruların dikkatle okunması gerektiği hatırlatılan paylaşımda “Cevaplamakta zorlandığınız sorularda vakit kaybetmeden diğer sorulara geçin. Süreyi etkili kullanarak tüm sorulara zaman ayırmaya çalışın” tavsiyeleri verildi.
Paylaşımın sonunda ise öğrencilere sınavın yalnızca bir üst öğrenime geçiş aracı olduğu, yerleşecekleri tüm okullarda onları ilgiyle karşılayacak öğretmenlerin bulunduğu hatırlatıldı. Bakanlık, tüm okul türlerinde öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun, özenle hazırlanmış müfredatlarla karşılanacağını belirtti.