MEB’den ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri Albümü’

Güncelleme Tarihi:

MEB’den ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri Albümü’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 15:33

MEB tarafından, illerin eğitim tarihlerine ait bilgilerin yer aldığı ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri Albümü’ hazırlandı. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan albümde, müzelere ait bilgi ve fotoğraflar bulunuyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, her ilin tarihi en eski lisesinde ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri’ oluşturuldu. Bakanlığın sitesindeki açıklamaya göre, bu müzeler gençlerin; milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; sanat ve kültür eserleri, müze ve anıtlar gibi milli değerleri tanıyan, günümüz ve geçmiş arasında nesnelerle bağlantı kurarak mazisini öğrenen, mantık ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla kuruldu. Türk eğitim tarihi açısından önem taşıyan ve değerli envanterlere sahip 81 ilde açılan ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri’, eğitim-öğretim amacıyla okul dışı öğrenme ortamı olarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri Albümü’nde ise bu müzelere ait bilgi ve fotoğraflarla, kuruldukları illerin eğitim tarihlerine ait bilgiler yer alıyor.

İşte il il eğitim tarihi müzeleri
MEB, illerin eğitim tarihlerine ait bilgilerin yer aldığı ‘İl Eğitim Tarihi Müzeleri Albümü’ hazırladı. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan albümde, müzelere ait bilgi ve fotoğraflar bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!