Mebbis Giriş Yapamıyorum Ve Ne Yapmalıyım? Mebbis Giriş Sorunları Ve Çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Mebbis Giriş Yapamıyorum Ve Ne Yapmalıyım Mebbis Giriş Sorunları Ve Çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 17:45

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı e okul hizmetlerinin yer aldığı internet portalı olarak bilinen Mebbis üzerinden tüm öğretmenler tarafından kullanılmaktadır. Mebbis içerisinde başta okul yöneticileri olmak üzere öğretmenler ve idari personellerine tanınan yetkiler dahilinde hizmet erişimlerini sağlamaktadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Mebbis üzerinden Milli Eğitim bakanlığının tüm duyuları idari ve öğrenci işlemleri notlar, ders programları müfredatlar yer almaktadır. Mebbis olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim sistemleri tüm eğitim ve öğrenim detayları yer almaktadır. Bazen sistem üzerinde yükleme sebebiyle Mebbis'e giriş sorunları yaşanabilmektedir. 

 Mebbis Giriş Yapamıyorum ve Ne Yapmalıyım? 

 Mebbis kullanıcı adı ve şifre işlemleri https://mebbis.meb.gov.tr üzerinden alınmaktadır. Herhangi şifre ve kullanıcı adı unutulduğunda https://mebbis.meb.gov.tr link üzerinden yeniden şifre belirlemesi gerçekleşmektedir. Mebbis sistemine giriş yapılamaması sebeplerinden birisi de kullanıcı adı veya şifrenin hatalı girilmesidir. Bu durumda yeniden kullanıcı adı ve şifre oluşturulması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Mebbis giriş sorunlarının bir diğeri de yeni tayini gerçekleşmiş ancak sistemsel düzenlemeleri henüz yapılmamış olan öğretmen, müdür veya müdür yardımcıları veya idari personel için söz konusu olmaktadır. İnternet bağlantısında sorun yaşanması durumunda giriş Mebbis girişlerinde sorun yaşanmaktadır. 

 MEBBİS Giriş Sorunları ve Çözümleri 

 Mebbis sistemine girişte sorun yaşanıyorsa kontrol edilmesi gereken ilk şey internet bağlantısı olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi olan Mebbis herhangi bir siber saldırıya karşı güvenli bir şekilde şifrelenmekte ve korunmaktadır. Servis sağlayıcısı veya tarayıcının güvenli olmaması halinde sisteme erişim engellenmektedir. İnternet tarayıcısının burada güncel olması çok önemlidir. 

 Mebbis sistemine E-devlet şifresi ile de giriş yapmak mümkündür. Bu durumda e-devlet portalına kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıldıktan sonra arama menüsünde Mebbis yazarak ilgili sayfaya güvenle giriş yapmak söz konusu olmaktadır. Mebbis üzerinden özellikle sistem güncellemeleri esnasında giriş yapmak istendiğinde sistem bilgiler hatalı uyarısı verebilmektedir. 

 Bu uyarı portal'ın arka kısmında günlük güncelleme yapıldığı veya yeni bilgilerin bakanlık tarafından güncellenmesidir. Mebbis ara yüzü yazılımsal olarak güncellenmiştir. Bu bağlamda güncelleme esnasında giriş portalında hatalı girişler olabilmektedir.

Haberin Devamı

Yetkin personel veya öğretmenlerin birden fazla kullanıcı adı ve şifre hatalı girmesi sebebiyle geçici erişim yasağı sistem güvenliği açısından konulmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için şifremi unuttum adımından yeni bir şifre üretilmesi veya okul müdürü tarafından yeni bir şifre verilmesi olacaktır. 

 Mebbis, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan okul öğretmenleri, Müdür ve diğer idari personeller tarafından ortak bir portal olarak tanımlanmaktadır. Ancak, her bir yetkin personelin kendi sorumluluklarına ait sayfalara erişim izni verilmektedir. Dolayısıyla yetkisini aşan personelin şifre ile giriş yapması halinde geçersiz şifre ve geçersiz kullanıcı adı uyarı vermektedir. 

Haberin Devamı

 Eğer sistemsel bir hata olduğu düşünülüyorsa okulun yetkin kişisi olan müdür veya müdür yardımcılarına başvurularak yetki uygulamalarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.

 Mebbis'e giriş yapılamıyorsa aşağıda belirtilen adımları uygulamak sorunu çözmede yardımcı olacaktır. 

 Öncelikle tarayıcıdan Google Chrome giriş yapılır. Ardından tarayıcı sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklatılır. Açılan sayfada ayarlar menüsündeki araçlar sekmesine tıklatılır ve boş alana gov.tr yazılarak kapatılır. Tarayıcı kapatılır ve tekrar başlatılır. Bu izlenen yol sonunda sayfa tekrar açılmıyorsa bu durumda güvenilir farklı bir tarayıcıdan denenmesi faydalı olacaktır. 

Haberin Devamı

 Siber saldırılara karşı bazı durumlarda ip girişlerine yasak gelebilir bu durumda eğer dinamik bir ip kullanılıyorsa internet servis sağlayıcısına bağlı kutu bir kez kapatılır ve tekrar açılarak internet bağlantısı sağlanır. Tekrar tarayıcı açılarak Chrome üzerinden giriş yapılır. Kullanıcı adı ve şifre hatası konusunda şifremi unuttum menüsünden şifre sıfırlamaya yolu kullanılmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!