MEB seferberlik başlattı! Matematik hepimize lazım

Güncelleme Tarihi:

MEB seferberlik başlattı Matematik hepimize lazım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘her yerde matematik’ sloganıyla matematik seferberliği başlattı. Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında tüm il ve ilçelerde 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar matematik yaz okulları açılacak. Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının matematik öğretimi olduğunu söyleyen Bakan Özer, “Matematik hepimize lazım” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ‘her yerde matematik’ anlayışıyla hazırladığı Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni, dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla düzenlendi. Matematik seferberliği, TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştırmak hem de öğrencilere bu dersi küçük yaştan itibaren sevdirmeyi amaçlıyor.

ÖĞRENMENİN KİLİT TAŞI

Törende yaptığı konuşmada, matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceklerini söyleyen Bakan Özer, salondaki coşkuyu işaret ederek bunun bir seferberlik değil şenlik olduğunu belirtti. Bakan Özer konuşmasında özetle şunları söyledi: “Öğretmen ve öğrenciler ile el ele yeni bir yola girmenin, gelecekle ilgili yeni bir adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Ben eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının matematik öğretimi olduğuna inanıyorum çünkü matematik hepimize lazım. Matematik, her insan için, hayatı anlaması için, hayatı yorumlaması için ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor.”

Haberin Devamı

YAZ OKULLARINDA ÖĞRENECEKLER

355 BİLSEM’de açılacak yaz okullarına artık 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin katılabileceğini hatırlatan Bakan Özer, “Matematik seferberliği ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Bu süreçlere sahada öğrencilerimizi çok daha fazla entegre edebilmek için 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında illerimizde, ilçelerimizde matematik yaz okulları açıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!