MEB İstanbul’da da üretti... Hem de uzaktan kumandalı

Güncelleme Tarihi:

MEB İstanbul’da da üretti... Hem de uzaktan kumandalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2020 10:27

MEB tarafından, koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ambulans ve sahra hastaneleri için uzaktan kontrollü solunum cihazı üretildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de solunum cihazı üretildi. İsitanbul’da üretilen cihaz ambulans ve sahra hastanelerinde kullanılabiliyor ve uzaktan kumanda ile çalışma özelliğine sahip. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ikinci solunum cihazı üretildi. Bu solunum cihazının uzaktan kontrolü de yapılabiliyor. Böylece iki ilimizdeki Ar-Ge merkezlerimiz verdiğimiz projeleri başarıyla tamamladılar. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da mesleki eğitim alanındaki öğretmenlerin potansiyellerini ortaya koyan çok özgün bir çalışma olduğunu vurgulayarak solunum cihazının üretim sürecini şöyle anlattı:
"2023 vizyon belgemizde de açıklandıktan sonra mesleki eğitim farklı bir ivme kazandı. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın bu vizyon doğrultusundaki çalışmaları meyvelerini vermeye başladı ve çok hızla verdi. Çünkü çok ciddi bir stratejik yönetim uygulanıyor. İmalatı gerçekleştirilen bu cihazın, kendi bünyesindeki bir panelle koordine edilebilmesi, hem pc hem telefondan desteklenebilmesi çok önemliydi, bu uzaktan kontrolü de sağladı. Aynı zamanda arkadaşlarım şu anda üzerinde çok yoğun olarak çalışmayı sürdürüyorlar. Bu çalışma tabii çok yönlü devam edecek, arkadaşlarımız burada aynı zamanda bilimsel boyutlarıyla da gerekli olan süreçleri izleyecekler, bizler de hep birlikte destek olarak bir an önce bunun hastanelerimizde hastalarımız tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Servislerde ve yine evlerde kullanılmak üzere üretilmiş olacak."

SERİ ÜRETİM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Seri üretime geçiş için bilimsel çalışmaların çok yönlü iş birliği içerisinde devam ettiğini belirten Yazıcı, "Okulumuz İstanbul Sanayi Odasının desteklediği bir okul. Bu süreçte İstanbul Sanayi Odası gibi büyük bir kuruluşun da desteği var. Onlar da bu sürece hem gönüllerini koyuyorlar hem de çok yönlü katkı sağlıyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın bence bu desteklerle hep birlikte büyüyeceğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!