Mazeret bildiremeyen 'sıfır' alacak

Güncelleme Tarihi:

Mazeret bildiremeyen sıfır alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 22:11

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları yarın ve perşembe günü yapılacak.

Haberin Devamı

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 582 öğrenci iki gün boyunca Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil sınavlarına girecek. Sınavlar iki gün de 09.00’da başlayıp, 12.00’de sona erecek.

Adayların sınava giderken yanında nüfus cüzdanı, kalem, silgi, kalemtraş bulundurması gerekiyor. Ortak sınavlara katılamayanların bunun nedenini resmi belge ile okul müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor. Bu öğrencilerin durumu okul müdürlüğünce karara bağlanarak, aynı gün il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Mazerete katılması uygun görülenlerin bilgileri, e-Okul Sistemine sınavlar tamamlandıktan sonra beş gün içerisinde işlenecek. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs’ta düzenlenecek. Herhangi bir gerekçe bildirmeden sınavlara katılmayanlar mazerete de giremeyecek ve TEOG’dan alınan puanlar karne notu olarak da değerlendirildiği için, bu adaylar o derslerden ‘sıfır’ almış sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!