Mayıs ayı LGS örnek soru kitapçığı yayınladı

Güncelleme Tarihi:

Mayıs ayı LGS örnek soru kitapçığı yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2021 10:35

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6’ncı soru paketi öğrencilerin erişimine açıldı. Mayıs ayı örnek sorularıyla beraber 2018 Ekim ayından itibaren 8’inci sınıf öğrencileriyle paylaşılan örnek soru sayısı 1.105'e ulaştı.  

Haberin Devamı

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.

Bu yılki ilk örnek soru paketi 2 Aralık 2020, 2’nci örnek soru paketi ise 6 Ocak, 3’üncü soru paketi 4 Şubat 2021, 4’üncü soru paketi 8 Mart 2021, 5’inci soru paketi ise 9 Nisan 2021 itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmıştı. Mayıs ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri alanlarından 10’ar; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce alanlarından 5’er soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor. Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanan örnek sorulara meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuya ilişkin twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, "LGS’ye hazırlık sürecinde mayıs ayı örnek sorularıyla öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, daima sizinleyiz gençler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!