Liseliler meslekleri ve üniversiteleri tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Liseliler meslekleri ve üniversiteleri tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:51

Özel bir lisenin öğrencileri, kariyer hayatlarını doğru planlamaları için meslek grubu çalışanlarıyla bir araya geldi. Öğrenciler, kendilerine uygun meslekleri o sektörde çalışanlardan öğrenme ve seçecekleri üniversiteleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri, meslekleri ve üniversiteleri tanıdı. 1990 yılında çağdaş, demokratik ve günün koşullarını iyi analiz edebilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan Özel Uğur Anadolu Lisesi, öğrencileri için ‘Uğurlu Kariyer Günü’ ve ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’ düzenledi. Öğrenciler, çalışanlardan tercih edecekleri meslekler hakkında detaylı bilgiler alarak, kendileri için en uygun mesleği detaylıca analiz etti. Liseliler aynı zamanda ‘Uğur Koleji Üniversite Gezileri’ kapsamında tercih etmek istedikleri üniversiteleri gezerek inceliyor.

‘Uğurlu Kariyer Günü’nde, Uğur Koleji’nden mezun olan ve şu an da çeşitli meslek gruplarında çalışanlarla bir araya gelen öğrenciler, “Bizler için çok faydalı bir etkinlik oldu. İlgili olduğumuz mesleklerin, keyifli ve zor yönlerini, deneyim sahibi olanlardan dinledik. Böylelikle bizler için ne kadar uygun olup olmayacağını daha iyi değerlendirdik. Farkında olmadığımız birçok detayı gördük” dedi.

Haberin Devamı

Üniversite Tanıtım Fuarı’na toplamda 23 üniversite katıldı. Bu kapsamda üniversite yetkilileri gençlere tercih edecekleri bölümler ve üniversite hayatı hakkında bilgi verdi, öğrencilerin ileride seçecekleri mesleklerle ilgili sorularını cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!