Liseliler Londra’dan madalyayla döndü

Güncelleme Tarihi:

Liseliler Londra’dan madalyayla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 13:13

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri British Londra Olimpiyatları'ndan madalyalarla döndü. Okul öğrencilerinden Yasemin Akın biyoloji alanında altın; Eda Fıçıcıoğlu ile Alperen Koşucu gümüş; Elif Naz Aksu bronz madalya kazanırken Ece Eylül Koç’a ise mansiyon ödülü verildi.

Haberin Devamı

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri British Londra Biyoloji Olimpiyatları'ndan madalyalarla döndü. Okul öğrencilerinden Yasemin Akın biyoloji alanında altın, Eda Fıçıcıoğlu ve Alperen Koşucu gümüş, Elif Naz Aksu bronz madalya kazanırken, Ece Eylül Koç mansiyon ödülüne değer görüldü.

British Londra Biyoloji Olimpiyatları'ndan madalyayla dönen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürü Ali Fuat Güney ve öğretmenleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı ziyaret etti. Öğrencileri, okul idaresi ve öğretmenleri tebrik eden Yazıcı, gençlerle gurur duyduğunu söyledi. Yazıcı, bilim, sanat, kültür yolundaki çabaları ve başarılarının çok kıymetli olduğunu belirtti.

Liseliler Londra’dan madalyayla döndü

Haberin Devamı

Okul Müdürü Ali Fuat Güney ise Kadıköy Anadolu Lisesi’nin akademik eğitimin yanında bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında da ilgi ve başarılarının üst seviyede olduğunu belirterek okul yönetimi olarak öğrencilerin bu yönlerini desteklemeyi çok önemsediklerini söyledi.

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen TÜBİTAK 2019 Proje Yarışması’nda Zeynep Dilara Balkan ve İbrahim Mert Kotbaş'ın hazırladığı alzheimer ve parkinson hastalıklarıyla ilgili molekül ilaç projesiyle İstanbul Asya Elemelerinde birincilik alarak Ankara’daki finallere katılmaya hak kazandı.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nin düzenlediği Korsan Kitaba Hayır Resim Yarışması'nda da 9’uncu sınıf öğrencisi Ayşe Sare Onur ikincilik ödülü alarak okulun sosyal ve duyarlılık alanında da öncü olduğunu göstermiş oldu.

VELİLER LABORATUVARI YENİLEDİ
Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan'ın himayesinde düzenlenen ‘Bilimin Kanatları Projesi’ne Kadıköy Anadolu Lisesi idaresi ve 9’uncu sınıf öğrencilerinin velileri destek vererek kimya laboratuvarını, çağa uygun, modern bir şekilde yeniledi. Kaymakam Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenci katılımıyla laboratuvarın açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Okul öğrencilerinin hazırladığı deneyler ve kimya dalında İstanbul Asya Elemelerinde birincilik alan proje katılımcılara sunuldu. Kaymakam Özarslan, kimya laboratuvarını modern şekilde yenileyen ve tüm kimyasal ve deney malzemelerini alan velilere plaket verdi. Özarslan, duyarlılıkları ve gençlerin bilimsel gelişimlerine yönelik taşıdıkları hassasiyetten dolayı velilere teşekkür etti.

BAKMADAN GEÇME!