Liseli RC pilotundan çifte başarı

Güncelleme Tarihi:

Liseli RC pilotundan çifte başarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 07:00

17 yaşındaki liseli Serdar Kul, uzaktan kumandalı (RC) model arabalar tutkusunu katıldığı şampiyonada ‘kupaya’ çevirdi. Genç pilot, Ege Formula Model Otomobil Derneği tarafından düzenlenen TORC Türkiye Model Araba Şampiyonası’nda 2 ayrı kategoride ikincilik ve üçüncülük kupalarını aldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Serdar Kul, uzaktan kumandalı RC (Radio-Controlled Car) model arabalar yapıyor. Kul, katıldığı TORC Türkiye Model Araba Şampiyonası’nda 1/8 GP Pit kategorisinde Türkiye üçüncüsü, 1/10 GP Pit kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

KÜRSÜDEKİ EN GENÇ

Kendisinden yaşça büyük ve tecrübeli isimleri geride bırakan Kul, “Kürsüde en geç bendim. Çok heyecan verici bir duygu. Bu işle yıllardır uğraşanlarla ve mühendislerle yarışıyorum. Küçük yaşta başlayanlar ileride çok başarılı pilotlar olabiliyorlar” dedi.

BOYNUZ KULAĞI GEÇTİ

Model uçak ve araba tutkusunu babası Mehmet Kul’dan alan Serdar Kul, “14 yaşındayken başladım, yaklaşık üç yıldır RC pilotluğu yapıyorum. Başlangıçta babamı geçemiyordum ama artık beni yakalayamıyor. Babam da boynuz kulağı geçti diye benimle gurur duyuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAYALLERİ DEĞİŞTİ

Kul, şöyle devam etti: “Yurtdışından kit olarak geliyor. Biz arabayı sıfırdan kendimiz topluyoruz. Arabanın dönüş açılarına kadar biz ayarlıyoruz. Arabanın kepi yani şasi üstündeki maket bölümü bile aerodinamik olarak çok önemli. Doğru yerlerden kesilmesi lazım. Kanat açıları da öyle. Bu aslında araba mühendisliği ile hemen hemen aynı. Pilot olmak istiyordum ama artık makine mühendisliği istiyorum. Çünkü RC yarışlarında ya da otomobillerle ilgili alanlarda faydası olacak.”

BAKMADAN GEÇME!