Lise mezunu polis olabilir mi ve nasıl olunur?

Güncelleme Tarihi:

Lise mezunu polis olabilir mi ve nasıl olunur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 17:59

Türkiye'de yaşayan çok sayıda genç, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde polis ya da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde asker olmak hayali ile yaşıyor. Asker veya polis olmak ise, bizim ülkemizde yaşayan gençler için hem çok iyi bir mesleğe sahip olmak hem de kutsal bir görevi yürütmek anlamına geliyor. Lise mezunu polis olabilir mi ve nasıl olunur sizler için derledik.

Haberin Devamı

Vatan sevdasının en üst seviyede yaşandığı ülkemizde ise bu durumun böyle olması gayet normal ve gurur vericidir. Gençler, özellikle de lise mezunu olan kişiler lise mezunu olarak nasıl polis olunabileceğini merak ediyor ve bunun yollarını araştırıyor.

Lise Mezunu Polis Olabilir mi ve Nasıl Olunur?

Türkiye'de yaşayan pek çok gencin büyük bir çoğunluğu ise, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde polis ya da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde asker olmak hayali taşıyor. Asker ya da polis olmak bizim ülkemizde bulunan gençler için hem saygı duyulan iyi bir mesleğe sahip olmak hem de kutsal bir görevi icra etmek anlamına geliyor. Vatan sevdasının en üst seviyelerde yaşandığı ülkemizde de polis ve asker olmak isteyen gençlerin sayısı bir hayli fazladır. Gençler özellikle de lise mezunu olan gençler, lise mezunu olarak nasıl polis olunacağının yollarını arıyor.

Haberin Devamı

Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi’nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvuru yapması, ardından gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula giderek kayıt yaptırıp başarılı ile mezun olması gerekir. PMYO ise, polis teşkilatının kurduğu, 2 yıllık eğitim veren ve teşkilatın amir, polis, yönetici ihtiyacını karşılayan önemli bir eğitim kurumudur. PMYO’ya başvuru için ve lise mezunu polis olma şartları ise şunlardır;

En az lise mezunu olmanız gerekir.

Eğer yaşınız tutuyorsa lisans ve önlisans mezunu olanlar da TYT ile belirlenen taban puanı aldıkları zaman başvuru yapabilirler.

Yaş şartı ise, sınavın yapılacağı yılın ekim ayının ilk günü itibaren 18 yaşını tamamlayan ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olma şartı da bulunuyor.

Başvuruları ise, Polis Akademisi sitesi üzerinden alım duyurusu yayınlandıktan sonra yapılması gerekir. Duyurular ise, genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yapılıyor.

Okulda verilen eğitim süresi 2 yıldır. Bu bölümden mezun olan kişiler ise, önlisans mezunu olarak diploma alınır. Önlisans mezunu olsanız bile PMYO kazanırsanız da 2 yıl okumak zorunda kalırsınız. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!