LGS yerleştirme sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? MEB sonuçlar için tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak MEB sonuçlar için tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 11:02

LGS yerleştirme sonuçları, son günlerin araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Tercih işlemlerini sürdüren öğrenci ve velilerin gündemindeki en önemli konulardan birisi olan LGS yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmenin ardından öğrencilerin erişimine açılacak. Peki, LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

LGS yerleştirme sonuçları, eğitim gündeminin en önemli maddeleri arasında yer almaya devam ediyor. Binlerce kişinin merakla beklediği LGS tercih ve yerleştirme sonuçları, ağustos ayına girilmeden açıklanacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, o tarih hakkında bazı bilgiler

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

LGS tercihleri, 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınmasının ardından, değerlendirme işlemine tabi tutulacak. Bakanlığın değerlendirme işleminin tamamlanması ve sonuçların yayınlanması için beklenen gün ise 30 Temmuz Pazartesi günü.

Merkezi yerleştirme, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumlarıyla mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanıyla öğrencilerin ikamet adresleri, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde tutularak gerçekleştirilecek.     

Haberin Devamı

ÖRNEKLERLE YERLEŞTİRMELER
İstanbul Sancaktepe: 5 bin 900 öğrenci tercih yapacak. 1 Anadolu lisesi sınavla; 3 Anadolu, 7 mesleki ve teknik Anadolu ile 5 Anadolu imam hatip lisesi sınavsız alacak.

Diyarbakır Çınar: Yaklaşık 1.500 öğrenci 1 Anadolu, 2’şer Anadolu imam hatip ile mesleki ve teknik Anadolu lisesine adrese dayalı girecek.

İzmir Bergama: 1.200’den fazla öğrenci var. 2 lise sınavla; 4 Anadolu, 2 Anadolu imam hatip ile 6 mesleki ve teknik Anadolu lisesi adrese dayalı.

Hakkari Şemdinli: Tercih yapacak öğrenci, 1.500. 2 Anadolu, 2 mesleki ve teknik, 1 Anadolu imam hatip ve 1 çok programlı liseye sınavsız yerleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!