LGS sonuçlar için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan duyuru! LGS ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LGS sonuçlar için Milli Eğitim Bakanlığından duyuru LGS ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 09:48

LGS sonuçları için beklenen tarihin gelmesiyle birlikte öğrencilerin araştırması başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı ilk takvim bilgilerine göre 22 Haziran tarihinde açıklanacağı duyurulan LGS sonuçları, sınav sonrası alınan yeni bir kararla ileri tarihe ertelendi. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı sınavın sonuçları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı duyuru

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez uygulanan LGS’nin (Liselere Geçiş Sınavı) üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. Bu yılın takvimine göre, LGS sonuçları 22 Haziran’da açıklanacaktı ancak MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarihte güncellemeye gitti. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 Haziran 2018 tarihinde Türkiye çapında gerçekleştirdiği LGS’nin sonuçları için nefesler tutuldu. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon öğrenciyi ilgilendiren LGS’nin sonuçlarının 26 Haziran’da açıklanacağını duyurdu. Liselere Geçiş Sınavı’na ilişkin pek çok bilginin yer aldığı kılavuzda sonuçların 22 Haziran’da açıklanacağı belirtilmişti. Ancak MEB’in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre öğrenciler, LGS puanlarını dört gün gecikmeli olarak 26 Haziran’da görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

LGS sonuçlar için Milli Eğitim Bakanlığından duyuru LGS ne zaman açıklanacak


YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıklamalarına göre, öğrencilerin yüzde 90’ı adrese dayalı olarak yerleştirilecek. Tüm öğrencilere her okul türünden en az 2, en fazla 5 tercih hakkı verilecek. Öğrenciler, evlerinin yakınındaki liselere adrese dayalı olarak kaydolacak. Okulların belirli kontenjanı için öğrenciler arasında eşitlik sağlanması halinde bakılacak kriterlerde de değişikliğe gidildi. Eski sistemde yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı’nın ardından yıl sonu başarı puanına bakılıyordu. Yeni sistemde ise Ortaokul Başarı Puanı’nın (OBP) ardından ikinci kriter yaş olarak belirlendi. Bu durumda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!