LGS örnek soruları yayımda! İşte LGS mayıs ayı 2. örnek soru kitapçığı

Güncelleme Tarihi:

LGS örnek soruları yayımda İşte LGS mayıs ayı 2. örnek soru kitapçığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2020 13:26

LGS örnek soruları her ay Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanıyor. 20 Haziran’da sınava girecek olan öğrenciler örnek sorulara yoğun ilgi gösteriyorlar. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik MEB tarafından hazırlanan mayıs ayı ikinci örnek soru kitapçığına ilişkin paylaşımda bulundu. İşte sayısal ve sözel LGS örnek soruları…

Haberin Devamı

LGS soruları ve konuları, sınava girecek olan öğrenciler tarafından araştırılıyor. LGS 2020 soruları nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı her ay sınavda sorulacak sorular ile ilgili açıklama yapıyor ve örnek soruları yayınlıyor. Bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında 20 Haziran’a ertelenen sınav ile ilgili yeni açıklama yapıldı. LGS mayıs ayı 2. Örnek soru kitapçığı yayımlandı.

LGS ÖRNEK SORULARI YAYIMDA

2020 LGS kapsamındaki merkezi sınava hazırlanan öğrencilerimiz için Mayıs ayı 2. örnek soru kitapçığı yayımlandı. Her ay iki kez yayımlanan örnek soru kitapçığına ilave olarak 8. sınıf öğrencilerine her ay yaklaşık bin sorudan oluşan çalışma soruları ve çözümleriyle de destek olunuyor.

LGS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS 20 Haziran’da yapılacak.

Haberin Devamı

LGS KONULARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında yayınlanan kılavuza göre konular şöyle:

LGS örnek soruları yayımda İşte LGS mayıs ayı 2. örnek soru kitapçığı

Türkçe: Söz varlığı, anlama, yazma.

Matematik: Sayılar ve işlemler, üslü ifadeler, karaköklü ifadeler, veri işleme, olasılık, cebir.

Fen bilimleri: Mevsimler ve iklim/Dünya ve evren, DNA ve genetik kod/canlılar ve yaşam, basınç/fiziksel olaylar, madde ve endüstri/madde ve doğası.

T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, milli uyanış, milli bir destan.

Din kültürü ve ahlak bilgisi: Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat.

Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm 8’inci sınıf öğrencileri MEB tarafından otomatik olarak sınava başvurmuş sayılacak. Velilerin ya da okul müdürlüklerinin bir işlem yapması gerekmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!