LGS ne zaman yapılacak? Sınav için geri sayım başladı!

Güncelleme Tarihi:

LGS ne zaman yapılacak Sınav için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 23:07

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak da bilinen sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavı için geri sayım başladı. Hayallerindeki okula girebilme amacıyla çalışmalarına devam eden öğrenciler, LGS ne zaman yapılacak sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, LGS ne zaman ve başvuruları hangi tarihte gerçekleştirilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

LGS ne zaman gerçekleştirilecek sorusu, öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. İyi bir lisede okumak isteyen öğrencilerin araştırdığı LGS tarihi, son günlerde başvuru tarihi ile gündemde yer alıyor. Peki, LGS ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

LGS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? SINAV NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavının gerçekleşeceği tarihi yayımladı. Bakanlığın verdiği bilgiye göre sınav, 1 Haziran tarihinde tüm Türkiye'de gerçekleşecek. 8.Sınıf öğrencilerinin katılım göstereceği sınav iki bölümde uygulanacak ve toplamda 90 soru yer alacak.

Geçtiğimiz yıl 2 Haziran tarihinde yaptığı sınavın başvurularını 11-18 Nisan tarihinde alan bakanlık, bu sene sınav başvurularının alınacağı tarih hakkında bilgi vermedi.

Haberin Devamı

KAYIT BÖLGELERİ GÜNCELLENİYOR

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "LGS kapsamındaki liselere sınavsız yerleştirmede kayıt bölgeleri, hem yeni kurulan coğrafi bilgi sistemi hem de geçen sene karşılaşılan sorunları çözecek şekilde güncelleniyor. Bu amaçla her ili ayrı ayrı inceliyoruz. Bu süreçte her ilde yaşanan sorunlara yönelik çözümler geliştiriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavsız yerleştirmede kayıt bölgelerini, yeni kurulan coğrafi bilgi sistemi doğrultusunda ve geçen yıl karşılaşılan sorunları çözecek şekilde güncelleme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bakanlık olarak bir önceki yılın kayıt bölgelerini gözden geçirerek güncellemeler yapmak üzere tüm illerin milli eğitim il müdürleri ile birebir çalışmaya başladıklarını belirten Özer, bölgesel toplantıların ilkinin Marmara Bölgesi il müdürleriyle yapıldığını anlattı.

ÖRNEK SORULAR YAYIMLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlanıyor. Kitapçıklarda, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soruların sayısının yarısı kadar örnek soruya yer veriliyor.

Haberin Devamı

ÖRNEK SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!