LGS 2. Nakil sonuçları açıklandı! İşte, yerleşen öğrenci rakamları

Güncelleme Tarihi:

LGS 2. Nakil sonuçları açıklandı İşte, yerleşen öğrenci rakamları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 14:10

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında kinci nakil tercih sonuçları erişime açıldı. Buna göre, nakil sonuçları bakanlığın internet sitesi üzerinden görüntülenecek. Peki, LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları nasıl görüntülenir? İşte, yerleşen öğrenciler ve nakil sonuçları hakkında detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta tercihleri almasının ardından bir gün erken açıklanan LGS 2. nakil sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden görüntülenebilecek. Peki, MEB LGS 2. Nakil sonuçları nasıl öğrenilebilecek? İşte, yüzlerce öğrencinin merak ettiği yerleştirme sonuçları ve rakamsal detayları

LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı. Buna göre tercih yapanların yüzde 99'u istedikleri bir liseye yerleştirildi. Öğrenciler, sonuçlara ‘meb.gov.tr’ internet adresinden ulaşılabilecek. Yerleştirme süreci 6 Eylül'de sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı. MEB, takvime göre 10 Ağustos’ta açıklanması beklenen LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını bayram öncesi sürprizi yaparak bir gün önce açıkladı. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95'i istedikleri liselere yerleşirken bu oran yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda yüzde 99 oldu. Birinci yerleştirme ve yerleştirmeye esas iki nakil sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 43 bin 365'e ulaştı. Yerleştirmeye esas iki nakil sürecinde yerleşemeyen öğrencilerin önlerindeki seçenekleri içeren takvim işlemeye devam edecek.

Haberin Devamı

Sonuçlara, MEB’in ‘meb.gov.tr’ adresinden ulaşılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlandı. Bu süreçten sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci sona erecek.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!