KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KYK Burs Sonuçları Sorgulama

Güncelleme Tarihi:

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak KYK Burs Sonuçları Sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 15:37

2015-2016 eğitim öğretim yılı için yapılan KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs ve Kredi başvuruları henüz açıklanmadı ancak en kısa sürede açıklanacağı belirtiliyor. KYK burslarının ilki 7 Ocak'ta dağıtılacak. KYK Burs Sonuçları nereden öğrenilir? Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları konaklama ve maddi gelir desteğinin devlet tarafından karşılanabilmesi amacıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik sunulan KYK Burs Sonuçları açıklandı mı? KYK Burs sonuçları nereden sorgulanır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak verilen KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak öğrenciler ilk burslarını 7 Ocak 2016 tarihinde alacaklar. Buna göre KYK Burs Sonuçları en kısa zamanda açıklanacak.

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından eğitim yılı öncesinde alınan kredi/burs başvuruları kapsamında yapılan incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen üniversite öğrencilerine burs desteği verilmektedir. Bu burs desteğine ait sonuçlar ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK'nın resmi internet sayfasında bulunan KYK Burs Sorgulama ekranından öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak KYK Burs Sonuçları Sorgulama

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs başvurusunda bulunan Üniversite öğrencileri, yukarıdaki linke tıklayarak KYK Burs Sorgulama ekranına ulaşabilirler. Bu ekranda sorgulama yapabilmek için sorgulama ekranına giriş yapılması gerekiyor. Sorgulama ekranına 2 farklı şekilde giriş yapılabilir.

1- Kredi No ile giriş yaparak,

2- T.C. Kimlik No ile giriş yaparak.

Her iki giriş şeklinde de bilgiler doğru girildikten sonra aynı ekranda bulunan ''Resimdeki işlem kodunu giriniz'' uyarısını dikkate alarak, resimde gösterilen karakterlerin buradaki boşluğua girilmesi ve ardından 'Ara' butonuna tıklanarak, KYK Burs Sonucu öğrenilebilmektedir.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 2015 yılı itibariyle 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci KYK Burslarından yararlanabiliyor. KYK burs ve kredisi kapsamında öğrencilerin aldıkları aylık burs ücretleri şöyle;

Haberin Devamı

Lisans öğrencileri için (aylık): 330 TL

Yüksek Lisans öğrencileri için (aylık): 660 TL

Doktora öğrencileri için (aylık): 990 TL kredi veya burs ödemesi almaktadırlar. 

KYK BURS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIR MI?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen burs ve kredi sonuçları ile ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi ve ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Burs ve kredi sonuçları ile ilgili gelişen haberleri hurriyet.com.tr'den ve haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK BURSLARI 7 OCAK'TAN İTİBAREN VERİLECEK! 

7 Ocak'tan itibaren verilecek olan KYK burslarının sonuçları henüz açıklanmadı ancak bunun yanında KYK 15. yedek yurt listesi açıklandı. Bu listeye Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki KYK Yurt Başvuru Sonuç Açıklama ekranından ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

KYK Yurt Başvuru Sonuç Sorgulaması yapmak için;

KYK 2015 ÖSYM VE ARASINIF YURT YERLEŞTİRME 15. YEDEK SONUÇLARI LİNKİNE TIKLAYINIZ

 Burs ve Kredi arasındaki farklar nelerdir?

1.Burs başbakanlık tarafından verilir ve geri ödemesi yoktur FAKAT kredinin geri ödemesi vardır.
2.Bursunuzun devamı için çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. Disiplin ve not şartı. (ayrıntılar için üniversitenize veya kyk'ya ulaşabilirsiniz.)
3.Kredi alırsanız geri ödemesi vardır ve beyaz eşyaya endexli faiz oranlarına göre anaparaya faiz eklenerek sizlerden tahsil edilir.
4.Kredi ödemesi ilk sigorta başlangıcında başlar veya öğrencilikten 2 yıl sonra. Bu süreyi uzattırabilir, taksitlendirme yapabilir ve çeşitli yollar deneyebilirsiniz.
5.Bursunuz başarısızlık nedeniyle düşerse artık burs değil kredi almış olursunuz. Yani bursunuz krediye dönüşür.

BAKMADAN GEÇME!