KYK Sonuçları Açıklandı mı? KYK Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK Sonuçları Açıklandı mı KYK Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 09:55

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrencilere sağladığı yurt, burs ve kredi olanaklarından yararlanmak isteyen öğrencilerin merakla beklediği ''KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?'' sorusunun cevabı belli oldu. Peki; KYK sonuçları açıklandı mı? KYK ödemeleri ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrencilere sağlamış olduğu yurt, burs ve kredi olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler Eylül ayı itibari ile başvuranlarını yapmaya başlayarak 2 aylık süre zarfında değerlendirmeye alındılar. Başvuru yapan öğrencilerin merakla sonuçlarını beklediği ve 2016 yılı itibari ile burs veya kredi yardımlarını almak için merakla sonuçları beklemektedirler.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için yapılan KYK burs veya kredi hakkı kazanan öğrenciler 2016 yılının ilk ayı olan Ocak ayının 6. gününde başlayarak TC. Kimlik numaralarının son harflerine göre 9 Ocağa kadar 400 TL olarak çekebilecekler. Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları konaklama ve maddi gelir desteğinin devlet tarafından karşılanabilmesi amacıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik sunulan bir hizmettir.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak verilen KYK burs sonuçları 27 Aralık tarihinde açıklandı. Öğrenciler ilk burslarını 7 Ocak 2016 tarihinde alacaklar.

Buna göre KYK Burs Sonuçları için KYK BURS BAŞVURU SORGULAMA EKRANI giderek burs sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Açılan pencere üzerinde yer alan TC Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ve Kimlik Sıra No gibi bilgileri doldurarak sonuçları anında ekranda görmeniz mümkün olacaktır.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 2015 yılı itibariyle 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci KYK Burslarından yararlanabiliyor. KYK burs ve kredisi kapsamında öğrencilerin aldıkları aylık burs ücretleri; Lisans öğrencileri için 330 TL, Yüksek Lisans öğrencileri için 660 TL ve Doktora öğrencileri için 990 TL kredi veya burs ödemesi alacaklardır.



BAKMADAN GEÇME!