KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Kaç puanla memur alımı yapılıyor?

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak Kaç puanla memur alımı yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 09:29

KPSS tercihlerini büyük bir merakla bekleyen memur adaylar, ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılan tercih kılavuzu duyurusuyla heyecanlandı. 'KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?' sorusuna yanıt arayan adaylar, memur alımlarının kaç puan üzerinden yapıldığını da merak etti. Peki, 60 ve 70 KPSS puanıyla memur olunur mu? İşte, tercih süreci ve memur alımıyla ilgili detaylar!

Haberin Devamı

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. KPSS sınavına giren adaylar, aldıkları puana göre memur alımı olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki 60,65,70,75,80 gibi puanlarla atama olur mu? Atamalarda taban puan var mı? İşte, KPSS tercihleri ne zaman? sorusuna yanıt ve memur alımlarıyla ilgili detaylı bilgi!

Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans kadrolarının açıklanmasının ardından birçok aday, E-Devlet üzerinden kullanıma sunulan tercih rehberi uygulamasını kullanmaya devam ediyor. İşte adayların merak ettiği KPSS tercih süreci ve memur alımı detayları!

TERCİHLER NE ZAMAN?

KPSS tercihlerinin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi ve adayların tercihlerini en doğru şekilde gerçekleştirmesi için hazırlanan tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarih ÖSYM resmi sitesi üzerinden açıklandı.3.5 milyon gibi rekor seviyede memur adayının 20 Kasım’da girdiği sınav ile ilgili merak edilen bir diğer konu da tercih kılavuzunun yayınlayacağı tarih oldu. KPSS tercihlerinin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi ve adayların tercihlerini en doğru şekilde gerçekleştirmesi için hazırlanan tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarih te ÖSYM resmi sitesi üzerinden açıklandı. Yapılan duyuruyla 21 Aralık tarihinde KPSS tercih kılavuzunu yayınlanacağı, yapılacak olan işlemlerin kurumların açacağı kadroya göre şekilleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 KPSS 60,65,70,75,80 puanla memur alımı olur mu?

Konunun uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70'in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70'in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

 

Haberin Devamı

KADRO DAĞILIMI HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA

Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde, yerleştirme yapılacak B Grubu kadro ve pozisyonlar ile bunlara ait nitelikler kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilmekte, söz konusu yerleştirme talepleri Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlar ÖSYM Başkanlığınca KPSS tercih kılavuzları aracılığıyla ilan edilmektedir.

Haberin Devamı

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların atamaları ise yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine yerleştirildikleri kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır.

Bu çerçevede;

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.

2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar sisteme ulaşabilirler.

2016 YILI ARALIK AYINDA KPSS’YE GÖRE İLK DEFA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA ALINACAK PERSONELE İLİŞKİN BİLGİLER

Haberin Devamı

-Öğrenim Düzeyi-Hizmet Sınıfı-Adet için tıklayınız.
-Kurum Tipi-Adet için tıklayınız.

TERCİH ROBOTUNU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS kadro dağılımıyla ilgili bilgi veren ÖSYM, adayların cevap kağıtlarını da resmi sitesi üzerinden erişime açtı. 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde katılan adaylar, KPSS cevap kağıtlarının görüntülerine, inceleyebilmeleri amacıyla "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Adaylar, cevap kağıtlarının görüntüsüne, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek. İşte, ÖSYM'nin cevap kağıtları ile ilgili yayımladığı yazının tamamı;

"2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 16 Aralık 2016 tarihinde saat 16.30’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz."

ÖSYM'DEN GÜNCELLEME

KPSS tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarihin belli olması ardından branş sıralamarı gündeme gelmiş, adaylar tercihlerini belirleyecek olan branş bazında sıralamalarını merak etmişlerdi. KPSS branş sıralaması açıklaması ÖSYM tarafından erişime açıldı. KPSS tercih kılavuzlarında olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılarak memuriyet hayallerini gerçekleştirmek isteyen adayların merakla beklediği branş sıralaması ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinde yer aldı. Peki, tercih kılavuzu neden yayımlanacak?İşte 2016 ÖSYM Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim KPSS branş bazında sıralama sorgu ekranı ve KPSS tercihleri hakkında merak edilenler!

KPSS BRANŞ SIRALAMA SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2016 Kamu Personel Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 12.12.2016 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

BRANŞ BAZI SIRALAMASI NEDİR?

Adayların KPSS sonuçlarına göre belirlenen branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Aday işlemleri üzerinden görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

KPSS MECLİS GÜNDEMİNDE

ÖSYM’nin geçtiğimiz günlerde 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016 KPSS lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının güncellendiğini ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldığını açıklaması ardından öğretmen adayları, KPSS'deki yeni güncellemenin neye göre yapıldığını, sıralarının neye göre kaydırıldığını sorguladı. CHP Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, KPSS güncellemesini meclis gündemine de taşıdı.

İrgil, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdi. İrgil, önergesinde, 13 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından bir duyuru yapılarak ‘2016 KPSS’ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır’ denildiğini kaydederek, şu soruları sordu:

1- Güncelleme ifadesinden kasıt nedir? Bunun yapılmasının nedeni nedir?
2- Söz konusu ‘güncelleme’ işlemi hangi kriter veya kriterlere göre yapılmıştır?
3- Söz konusu ‘güncelleme’ nedeniyle sıralamaların değiştiği doğru mudur? Eğer sıralamalar değiştiyse, güncelleme öncesi varolan sıralamadaki adaylara haksızlık yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
4- ÖSYM önceki yıllarda benzer bir güncelleme yapmış mıdır?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!