KPSS tercihleri ne zaman bitecek? KPSS 2020/2 tercih tarihinde son günler yaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman bitecek KPSS 2020/2 tercih tarihinde son günler yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 01:41

KPSS tercihlerinin sona ereceği tarih, kamuda memur olmayı bekleyen adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. 30 Aralık'ta başlayan KPSS 2020/2 tercihlerinde adaylar ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzundaki kadro ve puanları göz önüne alarak tercih sıralamalarını gerçekleştirecek. KPSS tercih kılavuzu içerisinde ortaöğretim mezunlarının, lisans mezunlarının ve lisans mezunlarının puan dağılımları yer alıyor. Gözler şimdi KPSS tercihlerinin biteceği tarihte. İşte, KPSS 2020/2 tercihlerinin sona ereceği tarih.

Haberin Devamı

KPSS 2020/2 tercihleri için ÖSYM'nin açıklamaları takip ediliyor. Kamuda personel olarak atanmayı bekleyen adaylar KPSS 2020/2 tercihlerini 30 Aralık 2020 - 7 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirecek. Tercih sonuçlarına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından 2020/2 tercihleri başladı. Adaylar tercihlerini 30 Aralık 2020 – 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabilecekler.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini 30 Aralık 2020 – 7 Ocak 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 7 Ocak 2021 günü, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Haberin Devamı

Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de ön lisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.

“ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.

Haberin Devamı

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih, sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!