KPSS tercihleri için son iki gün! ÖSYM'den nitelik kodu detayları

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri için son iki gün ÖSYMden nitelik kodu detayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 08:43

KPSS tercih kılavuzu ile nitelik kodu arayışlarını sürdüren memur adayları için ÖSYM'den yeni bir duyuru geldi. KPSS nitelik kodlarında yapılan bazı değişiklikler olduğunu duyuran yetkililer, bölümlerin bir kısmında güncelleme yaptıklarını ifade etti. Peki son iki güne girilen KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte merak edilen KPSS tercihleri ve detayları konusunda bazı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS tercihleri devam ederken, ÖSYM sıcak bir gelişme hakkında memur adaylarını bilgilendirdi. Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans alanlarında yapılan KPSS tercihleri için nitelik kodları konusunu yeniden ele alan ÖSYM, yapılan bazı değişiklikleri adaylara duyurdu. Peki KPSS tercihi nasıl yapılacak? İşte nitelik kodları ve tercih kılavuzu hakkında detaylı bilgiler

TERCİH YAPACAK ADAYLAR İÇİN UYARI GELDİ

KPSS tercihleri için son günlere girilirken, ÖSYM adaylara değişiklik uyarısında bulundu. İşte o uyarının tamamı;

"21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM’nin İnternet adresinden yayımlanan 2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Nitelik Kod Kılavuzu’nun " Lisans Mezunları İçin Aranan Nitelikler" Bölümünde güncelleme yapılmıştır.

Lisans mezun olunan programlar arasında ismi yer alan"9988" Bankacılık ve Finans" lisans programı, "4465" kodu içerisine dahil edilmiş olup "4465" nitelik kodunun içeriği, "3117 Bankacılık", "3118 Bankacılık Finans", "6119 Bankacılık ve Finans/Bankacılık ve Finansman", "9371 Finans ve Bankacılık", "9988 Bankacılık ve Finans" lisans programlarını ihtiva edecek şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Haberin Devamı

Kılavuz yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Bu düzeltme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adayların tercihlerini yaparken Ek'te yer alan 28 Aralık 2016 tarihli Kılavuzu esas almaları gerekmektedir."

GÜNCELLENMİŞ TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIYOR?

21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla yapılacak KPSS tercihleri, 30 Aralık 2016 gecesi, saat 23:59’da sona erecek. Tercih işlemleri öncesinde bu konuya önem vermenizde fayda olacaktır.

1-) Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Haberin Devamı

ORTAÖĞRETİM NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
ÖNLİSANS NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
LİSANS NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2-) Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN TIKLAYINIZ

3-) Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacak bir tercih listesi oluşturabilirsiniz ancak, üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

Haberin Devamı

4-) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve önce Tercihler alanına ardından KPSS-2016/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

5-) KPSS-2016/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Haberin Devamı

KPSS tercihleri için son iki gün ÖSYMden nitelik kodu detayları

6-) Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ..... tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

KPSS tercihleri için son iki gün ÖSYMden nitelik kodu detayları

7-) Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM’nin ilgili internet sayfasına girdikten sonra ÖSYM kayıtlarında size ait öğrenim düzeyi, mezun olunan program/alan ve mezuniyet tarihi bilgileri ekrana gelecektir. Adayların eğitim bilgileri, ortaöğretimde MEB e-okul, yükseköğretimde YÖKSİS ile ÖSYM arşivi kaynaklıdır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH BİLGİ SİSTEMİ

2016 KPSS tercih tarihi ve tercihlerin değerlendirme aşamasını yayınladığı duyuruyla bildiren Devlet Personel Başkanlığı, adaylara E- Devlet hizmetleri arasında yer alan bir hizmeti hatırlattı. Kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgiler için KPSS Tercih Bilgi Sistemi programını hatırlatan Başkanlık, duyurusunu “2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar sisteme ulaşabilirler.” İfadeleriyle sonlandırdı.

KPSS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR

2016 Kamu Personel Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde (2016-KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları da geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. KPSS tercihleri için gün sayan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden aldıkları puanlara göre branş sıralamalarını öğrenebilecekler. Memur adayları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını kolayca görebilirler.

KPSS BRANŞ SIRALAMA SORGU EKRANI

ATAMA ÖNCESİ SORUŞTURMA YAPILACAK

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına ikinci yerleştirme için yayınlanan tercih kılavuzuna, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda, başvurma genel şartlarına, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmü de eklendi. 
Resmi Gazete'de 30 Ekim'de yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklenmişti. 

BAKMADAN GEÇME!