KPSS tercihleri ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 10:34

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? soruları memur adaylarının gündeminde kalmaya devam ediyor. 2017 memur alımının belirleyicisi olan KPSS tercih sonuçlarına göre bir yere atanıp atanamayacaklarını merak eden memur adayları, sık sık ÖSYM'nin resmi sitesinden bilgi almaya çalışıyor. Peki, son durum nedir? KPSS tercihlerinin ne zaman açıklanacağına dair yeni bir gelişme var mı? İşte, detaylar!

Haberin Devamı

KPSS tercih sonuçları, 2017 memur alımı sürecinin belirleyicisi olacak. Milyonlarca adayın girdiği ve merakla detaylarının açıklanmasını beklediği KPSS tercih sonuçları için ÖSYM kanadından herhangi bir bilgi gelmedi. Çok sayıda adayın tercih yapması dolayısıyla sonuç açıklama sürecinin biraz uzun sürmesi beklenirken, ÖSYM tarafından 2017 yılında düzenlenecek KPSS için bazı detaylar ortaya çıktı. İşte KPSS tercih sonuçları ve memur alımı süreci hakkında bazı detaylar!

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıllarda 16-25 Kasım tarihlerinde tamamlanan KPSS tercih işlemleri, sonuçları ile 01 Aralık tarihinde memur adaylarının erişimine açılmıştı. Aynı hesaba göre bu yıl en geç 09 Ocak Pazartesi günü açıklanması gereken sonuçların, katılımın fazla olması nedeniyle biraz daha gecikmesi öngörülebilir.

Haberin Devamı

ATAMA ÖNCESİ SORUŞTURMA YAPILACAK

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına ikinci yerleştirme için yayınlanan tercih kılavuzuna, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda, başvurma genel şartlarına, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmü de eklendi. Resmi Gazete'de 30 Ekim'de yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklenmişti. 

ÖSYM 2017 KPSS'YE GİRECEKLER İÇİN UYARIDA BULUNDU

KPSS tercih sonuçları öncesi ÖSYM'den 2017 KPSS konusunda yapılacak değişikler hakkında bazı bilgiler verildi. İşte o detaylar; 

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

KPSS Puan Türleri ekteki şekliyle yeniden belirlenmiştir. (PUAN TÜRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ)

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

Haberin Devamı

Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin ağırlıklandırıldığı puan türleri hesaplanmayacaktır.

2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.
MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.

Haberin Devamı

KPSSP120 puanın hesaplanmasında testlerin ağırlığı aşağıdaki şekilde olacaktır.

 

Genel Yetenek Testi

Genel Kültür Testi

Eğitim Bilimleri Testi

YDS (İlkbahar Dönemi)

KPSSP120

0,15

0,15

0,20

0,50

 

KPSS SORUŞTURMASINDAN GELİŞMELER GELMEYE DEVAM EDİYOR 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynadığı tespit edilen 105 askerin eşine yönelik 31 ilde operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla 31 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde aktif rol oynadıkları belirlenen 105 askerin eşine yönelik başlatılan operasyonda şu ana kadar 74 kişi gözaltına alındı. 

Şüpheliler arasında, araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman, bilgisayar işletmeni kadrosunda çalışan memurlar bulunuyor. Şüphelilerden 75'inin halen devlet memuru olarak görevini sürdürdüğü belirlendi. 

Şüphelilerden ikisinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'ının binbaşı, 40'ının yüzbaşı, 4'ünün üsteğmen olduğu tespit edildi. 
Bazı şüphelilerin eşlerinin, FETÖ'ye himmet parası transferi yaptığı, FETÖ tepe yönetimiyle irtibatlı olduğu, Bank Asya'da para artış hareketi bulunduğu ve ByLock kullandığı belirlendi. 

Şüpheliler hakkında, genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına ait soruları sınavdan önce elde ettiklerine dair kuvvetli deliller bulunduğu belirtildi. 

Ankara'da 29, İstanbul'da 21, İzmir'de 5 kişi olmak üzere 105 kişi hakkında Türkiye genelinde 31 ilde operasyon yapılıyor. 
Bu arada, hakkında gözaltı kararı verilenler arasında bulunan Kevser Tümer'in eşi Binbaşı Musa Tümer'in NATO'da görev yaptığı, darbe girişiminin ardından Belçika'dan iltica talebinde bulunduğu belirtildi. Tümer'in ağabeyi Nuri Öztürk'ün de KPSS soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın tehdit edilmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

KPSS MECLİS GÜNDEMİNDE

ÖSYM’nin 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016 KPSS lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının güncellendiğini ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldığını açıklaması ardından öğretmen adayları, KPSS'deki yeni güncellemenin neye göre yapıldığını, sıralarının neye göre kaydırıldığını sorguladı. CHP Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, KPSS güncellemesini meclis gündemine de taşıdı.

İrgil, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdi. İrgil, önergesinde, 13 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından bir duyuru yapılarak ‘2016 KPSS’ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır’ denildiğini kaydederek, şu soruları sordu:

Haberin Devamı

1- Güncelleme ifadesinden kasıt nedir? Bunun yapılmasının nedeni nedir?
2- Söz konusu ‘güncelleme’ işlemi hangi kriter veya kriterlere göre yapılmıştır?
3- Söz konusu ‘güncelleme’ nedeniyle sıralamaların değiştiği doğru mudur? Eğer sıralamalar değiştiyse, güncelleme öncesi varolan sıralamadaki adaylara haksızlık yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
4- ÖSYM önceki yıllarda benzer bir güncelleme yapmış mıdır?

 

BAKMADAN GEÇME!