KPSS lisans sınavı sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? İşte belirlenen tarih!

Güncelleme Tarihi:

KPSS lisans sınavı sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak İşte belirlenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 22:59

KPSS lisans sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Kamuya personel alımı için yapılan KPSS sınavının ardından adaylar sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merak ediyordu. Sonuçlar için tarih belli oldu. Peki, KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS lisans sınavı sonuçları için heyecan dorukta. 22 Temmuz Pazar günü yapılan sınavın ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimiyle birlikte KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN?

Kamuya personel alımının ön koşulları arasında yer alan KPSS genel kültür ve genel yetenek testi, bu yıl 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Eğitim bilimleri testinin de aynı günün öğle saatlerinde gerçekleştirildiği sınavın sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde erişime açılacak.

DHBT YIL SONUNDA, ÖABT AĞUSTOS AYINDA

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yıl sonunda, 9 Aralık Pazar günü uygulanacak. DHBT sınavında adaylara, İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Fıkıh gibi sorular yöneltilecek.

BAKMADAN GEÇME!