KPSS geç başvuru süreci başladı! Ödemeler nereye ve ne kadar yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS geç başvuru süreci başladı Ödemeler nereye ve ne kadar yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 09:43

KPSS geç başvuru süreci başladı. Çeşitli sebepler dolayısıyla KPSS başvurusunda bulunamayan vatandaşları yakından ilgilendiren geç başvuru süreci, ÖSYM tarafından bugün başlatıldı. Adaylar, 6 Haziran Çarşamba gün sonuna (23.59) kadar başvurularını tamamlayacak ve aynı gün içerisinde ödemelerini gerçekleştirecek. İşte, KPSS geç başvuru ödemeleri ve süreci hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS geç başvuruları bugün alınıyor. Adaylar 6 Haziran saat 23.59’a kadar internet üzerinden başvuruda bulunabilir. Sınav ücretlerinin de aynı gün ödenmesi gerekiyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yayınladığı başvuru kılavuzuna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geç başvuruları bugün alınıyor. Adaylar 6 Haziran saat 23.59’a kadar internet üzerinden başvuruda bulunabilir. Geç başvuru günü için sınav ücretleri farklılık gösteriyor. Kılavuza göre ücretler, Genel Yetenek-Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri/ Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 90 TL,  KPSS Alan Bilgisi sınavlarının her bir oturumu için de 60 TL olarak belirlendi. Sınav ücretinin geç başvuru gününde, www.osym.gov.tr internet adresinde e-İşlemler’de yer alan ‘Ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sınav takvimi ise şöyle:
Genel Yetenek-Genel Kültür: 22 Temmuz, Saat: 10.15.
Eğitim Bilimleri: 22 Temmuz, Saat: 14.45.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları Birinci Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 28 Temmuz, Saat: 10.15.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları İkinci Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye): 28 Temmuz, Saat: 14.45.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları Üçüncü Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik): 29 Temmuz, Saat: 10.15.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 5 Ağustos Pazar, Saat 10.15.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!