KPSS deneme sorusu Fenerbahçelileri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

KPSS deneme sorusu Fenerbahçelileri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 07:00

Yargı Yayınevi’nin “2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri 10’suz olmaz” isimli deneme kitabında, Fenerbahçe ile ilgili şike iması yapan 2 sorunun yer alması taraftarları kızdırdı.

Haberin Devamı

Kitaptaki sorulardan birinde,“Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman oyuncularının birinci yarı ve ikinci yarı istatistiklerini kıyaslarken Arda adlı oyuncusu dikkatini çekiyor. İlk yarı hiç top kaybı yapmayan oyuncu 4 şut girişiminde bulunmuş ve 7 top çalmıştır. İkinci yarı ise hiç top çalmamış, herhangi bir şut girişiminde bulunmamıştır. Bu istatistikler Arda’nın şike yapmış olma ihtimalini doğurmuştur” ifadesi yer aldı. Bir diğer soruda da “Teknik direktörün, oyuncusunun şike yaptığını düşünmesi hangi ölçmenin sonucudur” denildi.

TEPKİ YAĞDI

Fenerbahçe taraftarları sorulara sosyal medyada tepki gösterdi. Binlerce paylaşım yapan taraftarlar, yayınevine, “Siz kimsiniz, işiniz holiganlık mı?” diye sordu.

YAYINEVİ ÖZÜR DİLEDİ

Yargı Yayınevi tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe camiasından özür diledi. Açıklamada, özetle şöyle denildi:

Haberin Devamı

“‘Futbolda Sözde Şike Davası’ gibi zor bir süreçten geçen Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarlarının gösterdiği haklı tepkiyi anlayabiliyoruz. Benzeri durumların tekrar oluşmaması için editörlerimize daha dikkatli olmaları yönünde gerekli talimatların verildiğini belirmek isteriz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!