KPSS ne zaman? Başvuru ücreti hangi bankaya yatacak!

Güncelleme Tarihi:

KPSS ne zaman Başvuru ücreti hangi bankaya yatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:52

KPSS başvurusu dün gece tamamlandı. Birçok kişinin ilgiyle beklediği KPSS başvurusu Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirildi. Dün gece saatlerinde başvurularını gerçekleştiren adaylar, bugün ücretlerin hangi bankaya yatırılacağını araştırmaya başladı. İnternet üzerinden online ödeme seçeneğinin de olduğu işlemler, bankamatiklerden de gerçekleştirilebilecek. Peki, KPSS ücretleri hangi bankaya yatırılacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS başvurusu için son güne girildi. Memuriyet hayali kuran milyonlarca vatandaşın katılım sağlayacağı 2017 KPSS, başvuru yapan adaylar için sınava, henüz müracaatta bulunmayan adaylar için ise başvuruya geri sayım ifadesi taşıyor. Türkiye genelinde birçok sınav merkezinde uygulanacak olan sınavda, ÖSYM'nin bu yıl başlattığı 09.45 kuralı geçerli olacak. Peki, KPSS ödemesi nasıl yapılır? Sınav ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen detayları içeren kılavuz ve bazı bilgiler

ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS ücretleri; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yatırılabilecek.

Haberin Devamı

ONLİNE ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

2017 KPSS SINAV TARİHLERİ 

*Genel Yetenek-Genel Kültür : 21 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 130 dakika, 
*Eğitim Bilimleri : 21 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 100 dakika,
*KPSS Alan Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 27 Mayıs 2017, Saat: 10.00 
*KPSS Alan Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 27 Mayıs 2017, Saat: 14.30
*KPSS Alan Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 28 Mayıs 2017, Saat: 10.00 
*ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 16 Temmuz 2017, Saat: 10.00, 75 dakika, 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan KPSS başvurusu, 13-23 Mart tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak. ÖSYM, adaylara sınav konusunda bazı uyarılarda bulundu. İşte, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen o duyuru;

Haberin Devamı

"2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır.  Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleritarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvurumerkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yeralacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu 

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurmasıgerekmektedir. 

Haberin Devamı

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenimdurumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir. 

SİZE EN YAKIN BAŞVURU MERKEZİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleriSistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradakiaçıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetaracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM, bu yıl sınava dair bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Lütfen aşağıda yer alan linkteki başvuru kılavuzunu dikkatlice inceleyiniz.

KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS'DE 9.45 UYGULAMASI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk defa YGS'de 9.45 kuralı uygulanmıştı. Bu uygulama ile YGS'de birçok aday geç kaldıklarından dolayı sınav salonlarına alınmadılar. Büyük tartışmalara neden olan 9.45 kuralı 2017 yılında Mayıs ayında uygulanacak olan KPSS'de de geçerli olacak. 2017 KPSS'de 9.45'den sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacaklar.

ÖSYM YÜKSEK BULUNAN BAŞVURU ÜCRETLERİNDE İNDİRİME GİTTİ

Haberin Devamı

14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında; KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.

“Adayların sınav konforunu yükseltmek amacıyla çoklu oturum ve sınav başlama saatleri farklı dokuz test şeklinde, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulanacağı duyurulan KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine, oturumların Cumartesi sabah Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri; Cumartesi öğleden sonra Hukuk, İktisat, Maliye; Pazar sabah İşletme, Muhasebe, İstatistik olarak yeniden düzenlenmesine, sabah oturumlarının saat 10.00'da, öğleden sonra oturumlarının 14.30'da başlatılmasına, 2017 KPSS Lisans Kılavuzunun bu doğrultuda 16 Mart 2017 tarihinde güncellenmesine karar verilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!