Köşebaşı Nasıl Yazılır? Köşebaşı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Köşebaşı Nasıl Yazılır Köşebaşı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:01

Bitişik yazılacak olan kelime türlerinde yazım yanlışı yapılabiliyor. Köşebaşı sözcüğü de en çok yazım hatası yapılan önemli bir sözcüktür. Bireyler arama motorlarında köşebaşı kelimesini araştırarak nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek istiyor. Yapılan birçok araştırma neticesinde köşebaşı kelimesi hakkında bilgilere ulaşılmak isteniyor. Köşebaşı nasıl yazılır? Köşebaşı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Araştırılan köşebaşı sözcüğü hakkında sizler için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Anlam bakımından kelimelerin yazılışlarına dikkat etmek gerekiyor. Köşebaşı sözcüğü TDK'da bitişik olarak yazılan bir kelimedir. "Köşe başı" olarak ayrı yazılması yazım yanlışı olarak kabul edilir. 

 Köşebaşı Nasıl Yazılır? 

 Gün içerisinde sürekli yazı yazarken kişiler birçok hata yapabiliyor. Özellikle önemli bir evrak dolduran kişiler yazım hatalarına yol açabiliyor. Köşebaşı kelimesi de yazım hataları yapılan bir kelimedir. Önemli evraklarda her zaman dil kurallarına uygun olarak yazım yapılması gerekiyor. Yapılan yazım hataları kaliteyi düşürmesi nedeniyle, çok dikkat çekiyor. "Köşe başı" şeklinde iki kelimenin ayrı yazılması, doğru değildir. Bireylerin her zaman "köşebaşı" olarak bitişik yazması gerekir. 

 Köşebaşı Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? 

Haberin Devamı

 Kelimelerin doğru yazılışlarını öğrenmenin birçok yolu bulunuyor. Tüm kurallar TDK tarafından detaylı olarak paylaşılıyor. Yazım hatası yapmamak için kelimelerin doğru yazılışlarına TDK üzerinden ulaşılabiliyor. Köşebaşı sözcüğünün doğru yazılışı da TDK tarafından gösteriliyor. TDK'ya göre köşebaşı kelimesi "köşebaşı" olarak bitişik yazılması gereken sözcük türlerinden biridir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!