'Kız Kardeşim' projesi için öğretmenler de eğitim alacak

Güncelleme Tarihi:

Kız Kardeşim projesi için öğretmenler de eğitim alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2020 12:17

Doğa Koleji, ekonomik kalkınmada kadınların konumunu güçlendirme hedefiyle, 'Kız Kardeşim' sosyal sorumluluk projesine dahil oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen proje kapsamında, Doğa Koleji velileri, öğretmenleri ve personeline online platform üzerinden eğitimler verilecek.

KATILIMCILAR SERTİFİKA ALACAK
'Bireyler İçin Finansal Bilinç Eğitimi ve Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi' olmak üzere iki farklı müfredattan oluşan eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek. 28 Mayıs-26 Haziran tarihleri arasında kampus kontenjanlarına göre düzenlenecek olan eğitimlere katılım için ise, kampus yöneticileriyle iletişime geçilecek. Kız Kardeşim Projesi, kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının artması gibi konular ile birlikte bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

BİNLERCE KADINA ULAŞILDI
Kız Kardeşim Projesi kapsamında 2018-2019 yılları arasında finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle 18 binden fazla kadına ulaşıldı. Ayrıca 2018 yılı itibariyle yola çıkan gezici eğitim tırı ile 1.700’den fazla kadına eğitim imkanı sunuldu. 2019 yılında bu eğitimlere ek olarak, kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçlerinde 11 kadına hibe desteği sağlandı. Proje, 2020 yılında da 81 ilde 10 bin kadına erişmeyi hedefliyor. Projeyle ilgili detaylı bilgiye https://kizkardesim.net adresinden ulaşılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!