‘Kız Çocukları için STEM’ Ardahan’da

Güncelleme Tarihi:

‘Kız Çocukları için STEM’ Ardahan’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 09:48

‘Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Kampları’ projesinin Ardahan etabı, düzenlenen panelle başladı.

Haberin Devamı

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adıyla düzenlenen, yedi ilden ortaokul altıncı sınıf öğrencisi 700 kız çocuğunun dahil olacağı eğitim projesinin kentteki etabının açılış paneli, Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda yapıldı.     

Proje koordinatörü Gökhan Coşkun, projede kız çocuklarının fen ve matematik yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Coşkun söyle konuştu:
"Kız öğrencilerinde bilim, matematik, mühendislik ve teknoloji eğitimine ilişkin bir merak ve bu merak duygusuyla yola çıkarak bir farkındalık yaratmak için Aziz Sancar ve ekibi olarak bu projeyi hazırladık. Buradaki temel amacımız, bir mucit, üstün yetenekli öğrenci ya da benzeri tanımlamalarla karşılaştığımız bir öğrenci ya da yetenek avcılığı değil. Tamamen öğrencilerimizin hepsinde var olan merak duygusuna, uygun rol modeller üzerine dokunmak istiyoruz ve onlara 'Ben ne yapabilirim'i sordurmak, Ardahanlı kız çocuklarımızın da bu konuda bir farkındalık kazanmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Projede Prof Dr. Sancar'ın hassasiyeti doğrultusunda, Türkiye'de kamuoyunda çok yer almayan, eğitim, ticaret, toplumsal ilişkiler açısından hak ettiği değeri görmediğine inandıkları şehirlere öncelik verdiklerini bildiren Coşkun, "Benim de memleketim Ardahan'ı da bu seviyede, bu ölçekte değerlendiriyoruz. Her ne kadar eğitim adına veriler olumsuz görülse de Ardahan Üniversitesi, bu şehrin kırılma noktası oldu. Biz istedik ki projede Doğu Anadolu'nun en uç noktası serhat şehri olsun" dedi.     

Projenin ikinci gününde, öğrencilerle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında uygulamalı etkinlikler düzenlenecek.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!