Kişi Ne Yaparsa Kendine Yapar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Kişi Ne Yaparsa Kendine Yapar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 02:18

Atasözlerinden bir ders çıkarmak oldukça önemlidir. Çünkü atasözleri geçmişte yaşayan insanların tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmış sözlerdir. Kişi ne yaparsa kendine yapar atasözü de günlük hayatta sıklıkla kullanılan atasözlerinden bir tanesidir. İşte, bu atasözü ile ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

İnsanların tüm eylemleri kendilerini etkiler. Başkaları hakkında bir kötülük düşünüyorlarsa bu kötülüğün sonucundan olumsuz olarak mutlaka etkilenirler. İlahi adalet olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple yapılan hareketlerin atılan adımların düşünülerek yapılması oldukça önemlidir.

 Kişi Ne Yaparsa Kendine Yapar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 İnsanlar davranışlarının karşılığını mutlaka alırlar. Birine iyilik yaptığınız zaman karşılığında mutlaka iyilik görürsünüz. Eğer insanlara karşı kötülük düşünür ve bunu da eyleme dönüştürürseniz bunun zararını siz de çekersiniz. Kişilerin davranışlarından yine kendileri etkilenir. Bu sebeple kişi ne yaparsa kendine yapar atasözü bu durumu anlatır.

 Olgunluğa gelmiş ve akıl melekeleri yerinde olan her insan yaptıklarının sorumluluğunu almalıdır. Birine iyilik ya da kötülük yapması kendi seçimidir ve seçimi her ne olursa olsun bunun sonucunda kendisi de etkilenir.

Haberin Devamı

 Kişi Ne Yaparsa Kendine Yapar Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Bana yaptığı kötülükleri umursamıyorum, kişi ne yaparsa kendine yapar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!