Kırıkkale Üniversitesi’ne rektör yardımcısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Üniversitesi’ne rektör yardımcısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 13:24

Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü olan ve yine aynı üniversitede 2 dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Nihat İnanç, Rektör Yardımcısı olarak Kırıkkale Üniversitesi’ne atanıp, yeni görevine başladı.

Haberin Devamı

Van doğumlu olan Prof. Dr. Nihat İnanç’ın lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesine kayıtlı olarak başladığı ’Doktora’ çalışmalarını, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Robotik Bölümünde sürdürerek 1996 yılında tamamladı. İstanbul Teknik, Sakarya, Kırıkkale ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde akademisyen olarak görev yaptı. ABD’nde bulunan Ohio-State Üniversitesinde ’Post-Doctorate’ ve ’Misafir Öğretim Üyesi’ statüsünde çalıştı.

2003 yılında Doçent olan İnanç, Cumhurbaşkanı tarafından Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne atandı. İki dönem rektörlük yaptıktan sonra 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle Kırıkkale Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine atanan İnanç, bilimsel çalışmalarını, Uluslararası düzeyde 40’ın üzerinde yaptığı yayınla değerlendirdi. Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdüren ve İngilizce bilen Prof. Dr. Nihat İnanç, evli ve 4 çocuk babası.

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!