Kediler yoğurt yer mi? Kedi süzme, sarımsaklı, meyveli ve ekşi yoğurt yiyebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kediler yoğurt yer mi Kedi süzme, sarımsaklı, meyveli ve ekşi yoğurt yiyebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 23:35

İnsanoğlu çağımızda neredeyse tamamen doğadan kopmuş durumdadır. İş hayatı ve özel hayatı genellikle şehirlerde, kapalı mekanlarda ve doğadan uzak bir biçimde şekillenmektedir. Belki de bu sebeple evde hayvan bakmak her geçen gün daha fazla rağbet görmektedir. İnsanlar başta köpek, kedi, kuş ve akvaryumlarda balık şeklinde bu sevimli canlılara yaşam alanlarında yer vermektedirler. Kediler çok sevilen ev hayvanlarındandır. Fakat kedilerin bakımı ve beslenmesi özen gerektirmektedir. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız kediler yoğurt yer mi, kedi süzme yoğurt yiyebilir mi, kediler sarımsaklı yoğurt yer mi, kediler ekşi ve meyveli yoğurt yiyebilir mi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kedilerin nasıl besleneceği örneğin yoğurt gibi gıdaları yiyebilirler mi sorusu sıkça sorulan ve merak edilen konuların başında gelmektedir.

Kediler Yoğurt Yer mi?

İlk kez bir kediyi sahiplenecek olan kişilerin kedinin cinsi, özellikleri, bakımı ve beslenmesi hakkında iyice araştırma yapmaları önerilir. Çünkü kediler de candır ve ortak özellikleri kadar her cins kedinin farklılıkları vardır.

Kedi sahiplerinin özellikle de kedilerin beslenmesine çok özen göstermeleri gerekir. Bu konuda sıkça karşılaşılan bir soru da kedilerin yoğurt yiyip yiyemeyecekleri konusudur. Unutulmaması gereken bir nokta kedilerin "laktoz intoleransı"na sahip olduklarıdır. Yoğurt da bir süt ürünü olduğu için bu bilgi çok kıymetlidir ve asla göz ardı edilmemelidir. Kedilerin midesi de son derece hassastır. Kediler yoğurt yer mi sorusunun cevabı kısmen evettir denilebilir. Ancak kedilere yoğurt yedirilirken dikkat edilecek bazı önemli noktalar vardır. Bunlar:

Haberin Devamı

Kedi yavrularına ilk iki aylık dönemde yoğurt yedirilmemesi önerilir.

Kedilere yedirilecek yoğurdun yapay ve katkı maddesi içermemesi gerekir.

Kedilere verilecek yoğurdun az miktarda olmasına dikkat edilmelidir.

Kedilere verilen yoğurdun laktozsuz ve düşük yağlı olmasına özen gösterilmelidir.

Kedilere yoğurdun sık aralıklarla verilmemesi gerekir. Hafta bir kez yeterli gelecektir.

Kedilere verilecek yoğurdun kesinlikle taze olmasına dikkat edilmelidir.

Kediye ilk kez yoğurt yerilecekse eğer bunun kontrollü bir şekilde ve çok az bir miktarda olması gerekir.

Kedilere verilecek yoğurdun asla soğuk olmaması gerekir. Aksi takdirde midelerine zarar verebilir.

Kedilere verilecek yoğurdun ılığa yakın oda sıcaklığında olması önerilir.

Kedilere verilecek yoğurt miktarı ise yaklaşık yarım çorba kaşığı kadar olmalıdır.

Kedi Süzme Yoğurt Yer mi?

 Her kedinin besinlere yaklaşımı farklı olabilmektedir. Normal yoğurdu yemeyen kediye süzme yoğurt vermek olanaklıdır. Ancak az bir miktarda ve kontrollü bir şekilde vermekte yarar vardır. Midesine dokunduğu ya da kedinin hoşlanmadığı görüldüyse ısrar edilmemelidir

Haberin Devamı

Kedi Sarımsaklı Yoğurt Yer mi?

 Bilindiği üzere soğan ve sarımsak kedilerde alyuvarlara zarar vermekte ve minik canlarda anemiye yol açabilmektedir. Bu sebeple elbette sarımsaklı yoğurt şeklinde de kedilere sarımsak verilmemelidir. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak için kedilere sarımsak ve soğan yedirilmemelidir.

Kedi Meyveli Yoğurt Yer mi?

Kolayca erişilebilen ve son yıllarda çokça tüketilen meyveli yoğurdun kedilere yedirilip yedirilemeyeceği de başka bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Kedilere zaten yoğurdun kontrollü biçimde ve sınırlı miktarda verilmesi gerektiği bilinmektedir.

Meyveli yoğurtların içerisinde şeker ve başka gıda ve katkı maddesi bulunduğu için kedilere verilmemesi önerilir. Meyveli yoğurt yerine az miktarda sade ve az yağlı yoğurt yedirmek çok daha faydalı olacaktır. Yine de meyveli yoğurt vermek istenirse bunun çok az miktarda ve çok seyrek aralıklarla verilmesi tavsiye olunur.

Haberin Devamı

Kedi Ekşi Yoğurt Yiyebilir mi?

Yoğurt, kemiklerinin güçlenmesi bakımından kedilere verilmesi gereken kalsiyum kaynağı bir gıda maddesidir. Fakat ekşi süt gibi ürünlerin yedirilmesi kediye zarar verebilecek ve en basitinden ishal gibi sonuçlar doğuracaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!