Kediler ekmek yer mi? Kedi sütlü ve bayat ekmek yiyebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kediler ekmek yer mi Kedi sütlü ve bayat ekmek yiyebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 23:18

Kedilerin ekmek yiyip yiyemeyeceği sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından evde kedi beslenmesi sebebiyle merak edilen bilgiler arasındadır. Bu bakımdan kedilerin ekmek yiyip yiyemeyeceğini öğrenebilir ve buna göre bir beslenme planlayabilirsiniz. Sizin için kediler ekmek yer mi? Kedi sütlü ve bayat ekmek yiyebilir mi detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Kedilere genellikle ekmek yemeleri önerilmese de eğer çok isterlerse az miktarda yemelerinde herhangi bir sorun bulunmaz. Fakat bu noktada ekmeğin çeşidi oldukça önemlidir ve buna dikkat etmek gerekir.

Kediler Ekmek Yer mi?

Kediler genelde sahipleri yemek yerken onlar yediklerini isteyen hayvanlardır. Ekmekleri de yedikleri için insanların kediler ekmek sever mi diye düşünmeleri normaldir. Kediler ekmeği diğer tüm yiyeceklerde olduğu gibi yalnızca yemek için yerler. Herhangi bir faydası bulunmaması nedeniyle kedilerin ekmek yemesine gerek yoktur. Fakat çok yemek isterlerse az miktarda da olsa ekmek yemelerinde herhangi bir sakınca bulunmaz. Kedilerin sindirim sistemlerinin ekmek yemek için uydun olmadığı bilinmektedir. Yüksek miktarda karbonhidrat kaynağı olan ekmek kediler için çok uygun bir besin değildir. Çünkü kedilerin günlük almaları gereken bir besin miktarı vardır ve bunu yüksek kalitedeki gıdalardan almaları gerekir.

Haberin Devamı

Kedi Sütlü ve Bayat Ekmek Yiyebilir mi?

Kediler için zararlı kategoriye giren besinler arasında bulunan süt kedilere verilmemelidir. Her ne kadar kedilerin genelde süt içtikleri görülse de laktoz ve yağ bulunmasından dolayı kedilerin tüketmemeleri gerekir. Ekmeğin normal süt dışında az miktarda olacak şekilde laktozsuz ve yağsız bir sütle kedilere verilmesinde herhangi bir sorun bulunmaz. Fakat sütün laktozsuz olmasına mutlaka dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda süt tozuyla da süt yaparak kedilere verilebilir çünkü bu şekilde de içinde katkı maddesi bulunmaz.

Kedilerin Yememesi Gereken Ekmek Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak kedilerin ekmek yemesi önerilmesi de verilecekse tercih edilen ekmeğin çeşidi de oldukça önemlidir. Az miktarda buğday ekmeği ya da beyaz ekmeğin kedilere verilmesinde herhangi bir sorun bulunmaz. Fakat kesinlikle yememeleri gereken ekmek çeşitleri de vardır. Bunların arasında çikolatalı ekmek, meyveli ekmek, fındıklı ekmek, tereyağlı ekmek ve soğanlı ekmek bulunmaktadır. Ekmeğin içinde bulunan bu besinler kediler için toksik olduğundan kedilerin yemeleri önerilmez.

Haberin Devamı

Kediler Ne Yemekten Hoşlanır?

Kedilerin en sevdiği yiyeceklerin başında balık gelmektedir. Tavuk, kuzu ve tavşan eti de sevdikleri besinler arasında yer alır. Her ne kadar et sevseler de sebzeleri yemekten de hoşlanırlar. Kedilerin sevdikleri sebzeler arasında ıspanak, havuç, muz, kavun, ıspanak ve fasulye yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!