Karataş Kaymakamından öğretmenlere, ’Hafta sonu telefonunuzu açık tutun’ talimatı

Güncelleme Tarihi:

Karataş Kaymakamından öğretmenlere, ’Hafta sonu telefonunuzu açık tutun’ talimatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 14:00

ADANA’nın Karataş Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı göndererek öğretmenlerin hafta sonu ve tatillerinde de telefonlarına ulaşılacak şekilde hareket etmeleri istedi. Eğitim-Sen Adana Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı isteği eleştirerek, öğretmenlerin dinlenme günlerinde telefonlarını açık tutmak zorunda olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Karataş Kaymakamı Recep Öztürk ile yapılan toplantı sonucu alınan karar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ensar Aydın imzasıyla okullara gönderildi. Aydın, toplantıda alınan karar sonucu tüm personelin hafta sonu, izinli ve tatil günleri de dahil olacak şekilde telefonlarının açık tutulması ve ulaşılabilir olması gerektiği belirtildi. Ayrıca öğretmenlerin kılık kıyafetine dikkat etmesi gerektiği ve okula tıraşsız, kot pantolon, spor ayakkabı ve tişörtle gelmemesini, buna uymayanlara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği işlem yapılacağı bildirildi.

EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ

Eğitim- Sen Adana Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, Karataş Kaymakamlığı’nın aldığı kararın kabul edilemeyeceğini savundu. Akarsubaşı tepkisini şöyle dile getirdi:

"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dahi, ’Benim öğretmenim kendine yakışanı giyer’ diyor. Yine Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, ’Serbest kılık kıyafet uygulamasını doğru buluyorum’ diye açıklama yapıyor. Ama Karataş Kaymakamı kalkmış, kraldan çok kralcılık yapıyor. Ayrıca bu konuyla ilgili Malatya İdare Mahkemesi’nin, ’Kamu görevlileri serbest kıyafetle okula gidebilir’ diye kararı var."

Haberin Devamı

Karataş’taki öğretmenlerin dinlenme günlerinde telefonlarını açık tutmak zorunda olmadığını savunan Akarsubaşı şöyle devam etti:

"Telefonu açık tutma zorunluluğu emniyet görevlileri için iç hizmet yönetmeliğine göre uygulanır. Kamu emekçileri, kolluk kuvveti değildir. Kimsenin polisi, askeri değildir. Hafta sonu onların dinlenme günüdür. Kimse telefonunu açık tutmak zorunda değildir. Her kamu emekçisinin telefonu olmak zorunda da değildir. Böyle bir uygulama savaş ve olağanüstü durumlarda uygulanır. Biz bilmeden savaş mı ilan edildi, sormak gerekir. Karataş Kaymakamı’nın yazısı yok hükmündedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!