Karneler verilecek mi, ne zaman dağıtılacak? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karne açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Karneler verilecek mi, ne zaman dağıtılacak Milli Eğitim Bakanlığından karne açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 22:33

Karnelerin ne zaman verileceği, 2020-2021 eğitim dönemi yarıyıl tatili takviminin netleşmesiyle yeniden gündeme geldi. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz." ifadesini kullandı. Okullarda yarıyıl tatili için daha önce ocak ayını işaret gösteren Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde karne verilmeyeceğini, diğer sınıflarda ise karne dağıtımının ocak ayında farklı günlerde yapılacağını bildirmişti. İşte, 2020 karne dağıtımıyla ilgili son bilgiler.

Haberin Devamı

Karnelerin durumu, yüz yüze eğitim için 15 Şubat tarihi kararının kesinleşmesiyle veli ve öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 22 Ocak itibariyle farklı günlerde karnelerin verileceğini bildirdi. Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda liselerle ilgili, " Birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır." açıklamasına yer verildi.

KARNELER DAĞITILACAK MI?

MEB'den geçen hafta yapılan açıklamada, şunlar yer almıştı;

İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek. Ortaokul ve liselerde ise birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Karne notları da bu şekilde belirlenecek. 22 Ocak'tan itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak planlanacak.

Haberin Devamı

Yeni kararla ilk dönem ilkokul ve ortaokulda etkinlik notlarına göre karne verilecek. Liselerde ise karne verilmeyecek.

Karneler verilecek mi, ne zaman dağıtılacak Milli Eğitim Bakanlığından karne açıklaması

"Ancak salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ile yaşanabilecek öğrenci ve veli hareketliliği göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmeler sonucunda özel ve resmi tüm ortaöğretim kurumlarında, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine yönelik bugüne kadar sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verilmiş olup bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.

Haberin Devamı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullarda öğrenim gören tüm kademe ve sınıf seviyeleri ile özel eğitim sınıflarında eğitim gören özel eğitim öğrencileri için sınavlar yapılmayacak olup bu öğrencilerin tüm derslere ilişkin birinci dönem puanları, ders etkinliklerine katılım ve performans çalışmaları üzerinden değerlendirilerek oluşturulacaktır."

BAKMADAN GEÇME!