Bugün hangi illerdeki okullar kar tatili?

Güncelleme Tarihi:

Bugün hangi illerdeki okullar kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 13:41

Ülke genelinde yağan yoğun kar ve tipi birçok ilde tatile neden oldu. Sömestr tatilinin bitmesinin ardından eğitim döneminin başlaması beklenirken kar yağışı buna izin vermedi. İşte; 8 Şubat 2016 Pazartesi günü kar tatili olan iller...

Haberin Devamı

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre Ağrı, Kars, Bayburt'un tamamı Ordu, Muş, Sivas, Ardahan, Tunceli, Gümüşhane ve Erzincan'ın bazı ilçelerinde yoğun kar nedeniyle okullarda eğitim bir gün geç başlayacak.Bu illerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller bir gün izinli sayılacak.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

8 Şubat Pazartesi açılması planlanan okullar yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı’nın tamamında tatil edildi. 8 Şubat Pazartesi günü Ağrı genelinde valilik tarafından yapılan açıklamayla eğitime bir gün ara verildi.2015-2016 eğitim yılının ikinci dönemi 9 Şubat Salı günü başlayacak.

ERZİNCAN'DA OKULLAR  TATİL

Erzincan'ın bazı ilçelerinde yarın eğitime başlanamayacak.Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesindeki tüm okullara 8 Şubat Pazartesi itibari ile bir gün ara verildi.Sert hava koşulları nedeniyle Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesinde tüm okullarda bulunan öğrenciler eğitim dönemine başlayamayacak.İl Milli Eğitim Müdürlüğütarafından yapılan açıklama da ayrıca Refahiye ilçesindeki taşımalı sistem kapsamında bulunan öğrenciler için de 8 Şubat Pazartesi günü okul tatil edildi.

Haberin Devamı

KARS’TA KAR TATİLİ

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ilk ve orta dereceli okullar il genelinde 8 Şubat Pazartesi günü eğitim görmeyecek.Kars genelinde eğitimin ikinci dönemine 9 Şubat Salı günü başlanması planlanıyor.Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu çalışanlarına da 8 Şubat Pazartesi günü için izin verildi.

MUŞ’TA KAR TATİLİ

Muş’ta  yağan yoğun kar ve tipi  bazı okullarda ikinci dönemin bir gün geç başlamasına neden oldu.İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama : “Muş il merkezi ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edilecek fakat 8 Şubat Pazartesi Günü kapalı olan köy yolları yüzünden taşımalı eğitim veren okullar bir gün süre ile tatil edildi”.

SİVAS'TA KAR, EĞİTİME ENGEL

Sömestr tatilinin ardından eğitim dönemine başlamaya hazırlanan öğrenci ve öğretmenlere kar sürprizi ! Altınyayla ve Gölova ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü okullar tatil edildi. Öte yandan , Kangal ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar da 8 Şubat Pazartesi günü için tatil edildi.

Haberin Devamı

ARDAHAN VE TUNCELİ'DE KAR TATİLİ

Ardahan’ın Göle ilçesinde, Tunceli’nin ise Ovacık ilçesinde eğitim dönemi bir gün gecikmeli başlayacak.

ORDU KAR TATİLİ YAPACAK

8 Şubat Pazartesi günü itibari ile başlayacak olan eğitim dönemi Ordu’nun Mesudiye ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.Yapılan açıklamaya göre devam eden kar yağışı nedeniyle diğer ilçelerin tatil durumları 8 Şubat Pazartesi sabahı netleşecek.

GÜMÜŞHANE’DE OKULLAR GEÇ AÇILACAK

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okullar tatil edildi.Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ayrıca Kelkit ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellere 8 Şubat Pazartesi günü için izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!