Kanada’da eğitim için bunlara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Kanada’da eğitim için bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:56

Kanada, dünyada eğitim denilince akla ilk gelen ülkelerden biri. Önde gelen üniversitelerin yer aldığı ülkede, eğitimde nelere dikkat edilmeli? Yanıtı işin uzmanından.

Haberin Devamı

Kanada, yükseköğretim ve yabancı dil eğitiminde önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin birçok üniversitesi, THE ve QS gibi dünyanın önde gelen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının listelerinde ilk 50’de yer alıyor.  Peki, Kanada’da eğitim almak için nelere dikkat etmeli? EDMIT Kurucu Ortağı Binhan Dirilgen anlatıyor:

UYGUN BRANŞ SEÇİN
Tercihte aileleri ve öğrencileri doğru yönlendirmek çok önemli. Belirleyici kriterlerimiz öğrencinin ne okumak istediği, Türkiye’de gittiği okulun not ortalaması ve ilgi alanına uygun bir branş seçmesi.

LİSANS EĞİTİMİ SONRASI VATANDAŞLIK
Seçeneklerin fazla olabilmesi için zamanlama ve önceden planlama yapmak çok önemli. Öğrencinin not ortalaması ve ne okumak istediği belirleyici bir kriter. Fakat bunun yanı sıra öğrencinin ilgi alanlarını da doğru tespit etmek gerekiyor. Altını çizmemiz gereken konulardan biri de Kanada’nın 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan öğrenciye çalışma izni hakkı vermesi. Kanada ilk etapta bu kişilere iki yıllık çalışma izni veriyor. Kişinin bir yıl boyunca tam zamanlı bir işte çalışması durumunda ise oturma izni için başvuru hakkı tanınıyor. Ayrıca okunulan 4 yılın belirli bir kısmı da vatandaşlık başvurusu için geçmiş gün olarak sayılıyor.

Haberin Devamı

YENİ MESLEK DALLARINI GÖZ ARDI ETMEYİN
Aileler, çocuklarının eğitimi söz konusu olunca tercih edilecek mesleklerde bazı kalıpların dışına çıkamıyor. Türk aileleri, çocuklarını Kanada’ya daha çok işletme, mühendislik ve ekonomi okumaları için gönderiyor. Danışmanları olarak ailelere değişen teknoloji nedeniyle ortaya çıkan yeni meslek gruplarını tanıtıyoruz ve çocuklarına bu alanlarda eğitim aldırmaları konusunda teşvik ediyoruz.

 

BAKMADAN GEÇME!