Kadına şiddete karşı sempozyum

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete karşı sempozyum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 17:31

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen ‘Birinci Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda kadına şiddet değerlendirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kadına şiddet konusunda birçok yükseköğretim kurumu çalışmalar yürütüyor. Son olarak Beykoz Üniversitesi’nin düzenlediği  ‘Birinci Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda kadın, şiddet ve sağlık kavramları bilim insanları, medya uzmanları ile sağlık profesyonelleri tarafından tartışıldı.

AKILCI ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, kadına şiddete akılcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. Durman, “Bu sempozyumun gelenekselleşmesini ve toplumumuzun en önemli sorunlarından olan ‘kadına şiddet’ ile ‘sağlık sektörünün’, günümüzdeki durumlarına akılcı çözümler üretilerek katkı sağlanmasını yürekten diliyorum” diye konuştu.

ŞİDDETE HER ALANDA MARUZ KALIYORUZ
Sempozyumda konuşan Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu ise, kadınların her alanda yaşadığı psikolojik ve fiziksel şiddete dikkat çekti. Sempozyumun ilerleyen zamanlarda da devam edeceğini söyleyen Ateşoğlu, “Kadınlar olarak bizler hayatın her alanında fiziksel ve psikolojik şiddetin pek çok türüne maruz bırakılıyoruz. Bugün burada bu konuya değinerek çözümler bulmayı ve bu sempozyumun devamlılığının olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!