Kaç puanla takdir teşekkür alırım?

Güncelleme Tarihi:

Kaç puanla takdir teşekkür alırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 16:54

Kaç puanla takdir ve teşekkür alınır sorgularında bulunan birçok öğrenci, dönem ortalamalarını baz alarak takdir teşekkür hesabını yapmaya çalışıyor. Öğrenci başarı ödüllendirmesi konusunda değerli bir yere sahip olan takdir teşekkür belgeleri, dönem boyunca efor sarf eden birçok öğrencinin hayalini süslüyor. Peki, takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte, kaç puana takdir teşekkür belgesi alınıyor sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Karne dönemi yaklaşırken öğrenciler merakla takdir teşekkür alabilecekleri puanları araştırıyorlar. 

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk karnesi 20 Ocak’ta verilecek. Öğrenciler ise not ortalamalarını hesaplayarak Takdir veya Teşekkür belgesi alıp almayacaklarını öğrenmeye çalışıyor.  Bu belgeler hangi performans düzeyinde veriliyor? Sizin için araştırdık.

2016-2017 eğitim yılının ilk dönemi 20 Ocak’ta sona eriyor. İlk, orta ve lise düzeyinde 18 milyon öğrenci, 23 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. İkinci dönem 6 Şubat’ta başlayacak ve 9 Haziran’da sona erecek. Fakat eğitim yılının ilk dönemi sona ererken öğrencilerin akıllarında bir soru daha var. Takdir, Teşekkür ve Üstün Başarı belgeleri için not ortalamasının kaç olması gerekiyor?

Haberin Devamı

İlkokul 4’üncü sınıftan ortaöğretim 12’nci sınıfa kadar verilen bu ödüller, başarılı her öğrenciyi daha da teşvik etmeyi amaçlıyor. Peki, bu belgeler hangi not aralığında kimlere veriliyor? İşte cevabı: 

BAŞARI İÇİN 4 BELGE 

Örnek davranış ve başarıların niteliklerine göre ödüllendirilmesinde öğrencilere; Teşekkür, Takdir, Onur ve Üstün Başarı belgeleri veriliyor.  İlkokul 4’üncü sınıftan lise sona kadar öğrencilerin performansları dikkate alınıyor.

NOT ORTALAMASI EN AZ 70 OLMALI

İlkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul ve liselerde puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar ‘Teşekkür’ 85.00 puan ve üstü olanlar ise ‘Takdir’ belgesi veriliyor. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar ise üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor. Zayıf dersi olanlar bu belgeleri alamıyor. Onur belgesinde ise öğrencilerin akademik performansları dikkate alınmıyor, sosyal ve kültürel aktivite, ulusal ve uluslararası yarışma ve çeşitli organizasyonlardaki başarılar değerlendiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!