İzmir'de Kar Yağışı Başladı mı? Okullar Tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Kar Yağışı Başladı mı Okullar Tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 14:28

Yurdun bir çok kesiminde etkili olan kar yağışı İzmir'de de havanın soğumasıyla birlikte kendini gösterdi. Kar yağışı daha çok İzmir-Manisa arasında etkisini gösterirken Bornova İlçesi'nin yüksek kesimindeki Sabuncubeli Mevkisi'nde yoğun bir şekilde devam ediyor.

Haberin Devamı

İzmirlilerin özledikleri kar nihayet geldi. Kent çevresinde bugün başlayan kar yağışı nedeniyle öğrenciler şu sıralar ''İzmir'de yarın okullar tatil mi?'', ''21 Ocak'ta İzmir'de okullar tatil olur mu?'' diye sorgulamaya başladılar. Peki; İzmir'de kar yağışı nerelerde etkili oluyor?

Son bir kaç gündür İzmir - Manisa arasında etkili olan kar yağışı daha çok Bornova İlçesi'nin 580 rakımlı Sabuncubeli Mevkisi'nde etkisini gösteriyor. Ayrıca bu bölgeye yakın yerleşim yerlerinden olan Çiçekliköy, Beşok köyü ve Evka-4 semti'nde de kar yağışı görülüyor.

Karayolları yetkilileri meydana gelecek olası trafik kazalarını engellemek için tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

İZMİR VE İLÇELERİNDE SAĞANAK YAĞMUR İLE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; İzmir'in ilçelerinde sağanak yağmur ile kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, soğuk ve yağışlı havaya karşı yetkililer tarafından uyarıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir İzmir ve ilçelerinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı konusunda açıklama yapıyorlardı. Beklenen oldu ve İzmir'in bazı kesimlerinde kar yağışı başladı. 

İzmir'de etkili olan soğuk ve yağışlı hava hemen hemen tüm ilçeleri etkisi altına alırken, bazı bölgelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapandı.

BAKMADAN GEÇME!