İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 04:35

Geçmişten günümüze kadar büyüklerimizin söyledikleri öğütler her zaman çok değerli olmuştur. Atasözleri amaç olarak öğüt verme üzerine söylenmektedir. Deneyim ve tecrübeler ile desteklenen atasözleri kalıplaşmışlardır. Kısa ve öz öğütler vermeleri dolayısı ile toplum tarafından benimsenmiştir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Karşılık beklemeden yapılan yardıma iyilik denir. Yardıma muhtaç birinin sorununu çözmek ve karşılık beklememek iyiliğin özetidir. He iyiliğin belli bir zamanı ve yeri vardır. Bir karşılık beklenilerek yapılan iyilik çıkar ilişkisine dönüşmektedir. Günlük hayatta tüm insanlar birbirlerinin iyiliğine ve yardımına ihtiyaç duymaktadır.

 İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir Atasözünün Anlamı

 Yapılan iyiliğin karşılığını beklemeden sadece yardım edilmesi gerektiği, yapılan iyilik için değer bilinmemesinin önemli olmadığını bunun sadece Allah'ın bilmesinin önemli olduğunu anlatan atasözüdür. Halis niyetle yapılmayan iyilik hiçbir zaman karşılıksız kalmaz.

 İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

 Sonucu ne olursa olsun sen he zaman iyilik yap ve sakın vazgeçme. Şunu iyi bil ki İyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir.

BAKMADAN GEÇME!