İTÜ’de engeller ortadan kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’de engeller ortadan kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 16:42

İTÜ’de engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atıyor. Engellilere yönelik gerçekleştirilen Sesli Adımlar, Evrensel Tekstil Merkezi, Engelsiz ve Yaya Dostu Kaldırımlar gibi projelere son olarak İTÜ’lülerin 3 boyutlu yazıcıyla ürettikleri biyonik el çalışması eklendi.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap, üniversite yönetiminin yerleşkelere getirdiği yenilikler, öğrenci kulüpleri tarafından ortaya çıkarılan projeler ve etkinliklerle, İTÜ’de engellilere daha iyi bir yaşam sağlanması için yeni adımlar atıldığını söyledi.

Üniversitede üç yıldır süren “Yeşil Kampüs” projesinin en önemli ayaklarından biri olan “Engelsiz İTÜ” projelerini, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle değerlendiren Prof. Dr. Kındap, “Engelli arkadaşlarımızla birlikte çalıştık, doğa dostu ve engelsiz bir kampüse ulaştık” dedi.

Sadece İTÜ’de değil, tüm yaşam alanlarında engelli konforunun dikkate alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kındap, üniversitede kurulan engelli biriminin ve bu birimin bir engelli tarafından yönetilmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kındap, 3 Aralık Engelliler Günü için şu açıklamalarda bulundu:
“Sürdürülebilir, yaşanabilir ve Yeşil Kampüs dâhilinde yaptığımız bazı çalışmalar engelliler göz önüne alınarak geliştirildi. Proje sürecinde engelli arkadaşlarımızla birlikte çalıştık ve hem doğa dostu hem de engelsiz bir kampüs yaşamı oluşturduk. İç ve dış mekânlarda akıllı uygulama yoluyla yön bulmayı sağlayan Sesli Adımlar, kolay giyilebilir tekstil ürünleri tasarlayan Evrensel Tekstil Merkezi, engelsiz ve yaya dostu kaldırımlar, down sendromlu çocuklarımızı hayata hazırlamaya yönelik çalışmalar, son dönemde elde ettiğimiz kazanımların sadece bir kısmı.”

BAKMADAN GEÇME!