İTÜ İşletme Fakültesi binası mimarını arıyor

Güncelleme Tarihi:

İTÜ İşletme Fakültesi binası mimarını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2019 12:20

İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması'na başvurular devam ediyor. İsteyenler, 28 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması'na başvurular devam ediyor. İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması'na katılacak projelerin son teslim tarihi 28 Kasım olarak belirlendi. Mimari projeler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve kazanan proje 21 Aralık'ta törenle açıklanacak.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, mimarlık yarışmalarının ulusal ve evrensel mimarlık kültürünün en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karaca, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yarışmayla iyi projelerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi ve Türkiye'nin mimarlarının önünü açacak proje imkânları yaratmayı hedefliyoruz. Yarışmada katılımcılardan tarihi binayla uyum sağlayan bir proje ortaya koymalarını bekliyoruz. Gerçekten önemli bir tarihi dokunun ortasındayız. Yeni yapının bunu gözetmesi gerekiyor. Gelecekte başka yapılarda da bunun gibi mimari proje yarışmaları düzenleyeceğiz. Hedefimiz, bu tür yarışmaları arttırmak, hatta şehir kampüslerimiz dışında Ayazağa kampüsümüze yönelik projeleri de bu yolla sağlamak. Ülkedeki mimari proje geleneğinin derinleşmesine destek olacak ve yeni yeteneklerin açığa çıkmasını desteklemeliyiz."

Haberin Devamı

‘GELECEĞİN MEKANLARI ESNEK VE KATILIMCI OLACAK’
Yarışmanın jüri üyelerinden İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin de geleceğin eğitim mekanlarının, hiyerarşik ve tanımlayıcı olmak yerine, demokratik ve katılımcı olacağını söyleyerek, "Eğitim mekanları hiçbir biçimde dayatmayacak, yönlendirmeyecek, tam tersine olanak yaratacak. Öğrencilerin birbiriyle konuşarak ve etkileşimde bulunarak öğrenmesi önemli diyoruz. Bunun için, yeni nesil eğitim mekanları, salt tanımlanmış duvarlar içine sıkışmış kutu mekanlardan oluşmamalı, çevreyle bir bütün olmalı, çevreye saygılı olmalı, sürdürülebilir bir dünya için örnek teşkil etmeli, yapı tüm unsurlarıyla öğrenimin aracısı ve kaynağı olmalı" dedi.

BAKMADAN GEÇME!